Grădina Copiilor: Reamenajarea a reuşit, Redeschiderea a sosit!

Am sperat, am muncit şi am reuşit împreună, dându-i unui colțișor de natură o nouă șansă! Sâmbătă, 5 octombrie 2013, Asociaţia Team Work împreună cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București REdeschid Grădina Copiilor.

Ce este Grădina Copiilor? Este „plăntuța noastră uriașă” – un loc special amenajat dedicat educației ecologice, care își are acest nume datorită structurii sale deosebite în formă de…plantă. În urma vandalizării lui în luna iulie 2013, Asociația Team Work și-a propus să rezolve cât mai rapid problema și a înscris proiectul „Plăntuţa uriaşă poate REînverzi”, în cadrul concursului „Omul REînverzeşte locul”, implementat de Salvați Delta în parteneriat cu Ecopolis și susținut de Dorna. Am luptat pentru cei 1000 Euro oferiți drept premiu și…am câștigat! Am muncit împreună cu voluntarii noștri și am reușit să readucem la viață „plăntuța”! Dorim să ne bucurăm cu toții de scopul atins și, din acest motiv, vom inaugura acest spațiu printr-un eveniment dedicat în special celor mici.

Prin urmare, sâmbătă 5 octombrie, oricând în intervalul 10.00-13.00, Grădina Copiilor îşi aşteaptă vizitatorii cu workshop-uri pe temă ecologică pentru cei mici, activitatea principală care îi așteaptă referindu-se la pictură- de legume și fructe- pe pietricele și pătrățele de lemn. Obiectele finalizate și realizabile indiferent de vârstă, pot fi luate ulterior acasă. De asemenea, pe parcursul întregului program, va avea loc o strângere de fonduri pentru Asociația Team Work, ce va consta într-o expoziție de magneți lucrați manual pe care vizitatorii îi vor putea achiziționa sub formă de donații.

Asociaţia Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit pentru tineri axată pe învăţare bazată pe managementul de proiect și munca în echipă. Misiunea noastră este a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Team Work este organizat și funcționează pe proiecte și departamente (formate din şi coordonate de tineri), replicând structura și activitatea unei companii, astfel încât voluntarii să îşi poată desfăşura activitatea într-un context cât mai apropiat de cel de pe piaţa muncii. De asemenea, Team Work are o puternică orientare civică, propunându-şi să fie o organizaţie care oferă membrilor săi şi tinerilor în general contexte în care se pot forma ca oameni şi ca profesionişti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.