Record de nepopularitate pentru președintele Franței

Președintele francez François Hollande a stabilit un nou record pentru un președinte al Franței, din 1996, de la crearea barometrului Ipsos, acesta înregistrând cea mai slabă popularitate înregistrată de un șef de stat, numai 24% dintre opiniile exprimate fiindu-i favorabile, cu 3% mai puțin decât luna trecută.

Conform sondajului, 71 la sută dintre francezi au o părere nefavorabilă despre acțiunile președintelui.

Lipsa de popularitate a președintelui Hollande este motivată de neînțelegerile din sânul guvernului, reforma fiscalității și a pensiilor și cifre eronate privind șomajul.

Popularitatea liderului francez este în scădere vertiginoasă chiar și în rândurile membrilor Partidului Socialist, unde se înregistrează doar 54 la sută dintre opinii favorabile politicianului, în scădere cu 7 procente față de luna trecută.

Premierul Jean-Marc Ayrault nu se bucură de o popularitate mult mai mare decât a șefului statului, acesta fiind apreciat de 26 la sută dintre cei intervievați, cu 1% mai puțin decât luna trecută.

Cea mai înaltă cotă a popularității este atinsă de ministrul de Interne Manuel Valls, care a câștigat 8 puncte procentuale, bucurându-se de aprecierea a 56 la sută dintre francezi, doar 32% dintre subiecții sondajului exprimându-și opinii critice față de Valls. Ministrul de Interne a fost vehement criticat de către membri ai cabinetului din care face parte pentru acțiunile sale de evacuare a taberelor de țigani și pentru expulzarea imigranților care nu s-au integrat în societatea franceză, dar aceste opinii și acțiuni i-au adus o creștere de popularitate în rândul populației, sătule de infracțiunile comise de imigranți.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.