Record național în literatură: Cel mai tânăr autor de autobiografie, Claudiu Dumitrache

Asociația Cartea Recordurilor din România l-a omologat în 2020 pe cântărețul și scriitorul Claudiu Dumitrache pentru stabilirea recordului național de “cel mai tânăr autor de autobiografie”.

Autorul a publicat cartea ce l-a înscris în istorie la 20 de ani, intitulând-o “20”. Apărut la Editura Coresi în 2019, volumul cuprinde întreg parcursul artistic al lui Claudiu Dumitrache până la 20 ani.

Conform viitorulromaniei.ro, Claudiu a publicat cartea pentru a ține locul unei cărți de vizită, mai târziu devenind o carte apreciată și de Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: “Să-ți publici cartea biografică la două decenii de viață este pentru mine un semn de mare speranță. Claudiu Dumitrache este un simbol pentru viitorul creației intelectuale care nu trebuie să moară niciodată.”

În carte se regăsesc prefațe și recenzii scrise de Dida Drăgan, actorul american Michael Airington, Romanița Iovan, cântărețul EB Davis sau Michaela Rose din legendara trupă Arabesque.

Bucurându-se de mai multe premii și titluri, Claudiu Dumitrache a primit și din partea autorităților locale din comuna sa de reședință – titlul de Cetățean de Onoare pentru meritele sale artistice și pentru promovarea culturii la nivel înalt. Hotărârea menționează că tânărul a demonstrate calități diplomatice în contactul cu Statele Unite și Belgia, promovând comuna și aducând contribuții cultural și artistice comunității.

Claudiu Dumitrache a apărut în peisajul musical în 2016 cu melodia “Lumea mea”, compusă de el pe versuri scrise de mama sa. În 2018 debuta în lumea literaturii cu volumul de poezii “Boemia unui mort”, volum ce a atras atenția și aprecierile mai multor autori români, artiști sau cercetători, aceștia constatând că autorul este un neosimbolist actual, un geniu creator care depășește cu mult barierele normalului, ori poet al astrelor și al infinitului comparat cu George Bacovia, Alexandru Macedonski sau Mihai Eminescu.

Alte recorduri românești în literatură mai sunt: Cea mai lungă poezie cu temă religioasă – “Viața celui mai iubit”, 121 strofe (Mirela Ioan, 2018); Prima carte de poeme haiku și senryu având cuvinte care încep cu aceeași literă – “Sanctuarul Singurătății”, Editura Vatra Veche (Gheorghe Mizgan, 2018); Prima carte de poeme având cuvinte care încep cu aceeași literă – “AND poetic”, Editura Vatra Veche (Gheorghe Mizgan, 2017).

Surse: viitorulromaniei.ro, glow.ro, recordul.ro, cartearecordurilor.ro

Comments

comments

One thought on “Record național în literatură: Cel mai tânăr autor de autobiografie, Claudiu Dumitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.