Regenerarea urbană a cartierului Ferentari, susținută de Ambasadorul Franței în România

Vineri, 24 martie 2017, Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a primit vizita unei delegații reprezentând Ambasada Franței în România, condusă de Execelența Sa, domnul Francois SAINT – PAUL, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar.

Discuțiile purtate au vizat Proiectul de Regenerare Urbană pentru cartierul Ferentari, proiect a cărui implementare a demarat deja, prin adoptarea unor măsuri de protecție socială și de reinserție a membrilor în cadrul comunității.

Cum Franța a reușit să aplice cu succes în planul regenerării urbane, schimbul de experiență a condus la stabilirea unor parteneriate și colaborări menite să sprijine demersurile întreprinse până în prezent de Primăria Sectorului 5.

Primarul Sectorului 5 a prezentat înaltului său oaspete câteva dintre palierele de implementare pentru regenerarea urbană, aducând în atenție proiecte precum construirea de locuințe sociale și de necesitate, laboratoare medicale mobile, inaugurarea unui centru socio – medical multifuncțional, cu cantină socială, spălătorie socială și baie publică sau dezvoltarea unor programe tip ”Școală după Școală”, în care copiii să primească o masă caldă, să-și facă temele, dar să participe și la ateliere pe teme artistice sau să poată practica sport de masă.

”Sunt deosebit de onorat și mulțumesc Excelenței Sale pentru vizită,  pentru experiența împărtășită și pentru interesul manifestat față de dezvoltarea comunității noastre locale. Dialogul a condus la nașterea unor proiecte noi, în sprijinul regenerării urbane pe care am demarat-o în cartierul Ferentari. Facem pași concreți, iar încrederea și sprijinul pe care domnul Ambasador ni le acordă ne motivează să accelerăm ritmul implementării. De altfel, am primit cu bucurie invitația Excelenței Sale, de a vizita zone din Paris care au făcut obiectul programelor de regenerare urbană, urmând să purtăm discuții cu specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Îmbunătățirea Habitatului. De asemenea, vizitarea șantierelor de reînnoire urbană din regiunea pariziană și inițierea unor discuții cu echipele care conduc aceste proiecte vor conduce către eficientizarea elaborării metodologiei de coordonare a acestor operațiuni. (Daniel Florea, Primarul Sectorului 5).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.