Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Reguli Noi pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal – Online si Offline

Publicat: vineri, 14 martie 2014

Parlamentul European a votat astazi in favoarea propunerilor Comisiei Europene cu privire la actualizarea legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal. Reforma propusa de Comisie, si aprobata de Parlament, a venit din necesitatea ca normele din domeniu sa tina pasul cu evolutiile tehnologice nefiind insa straina de ingrijorarile legate de activitatile de supraveghere online a europenilor de catre SUA.

Legislatia actuala a UE a fost aprobata in 1995. In 2012, Comisia Europeana a propus un nou regulament ((COM (2012)11 care sa inlocuiasca directiva 95/46/CE) si o noua directiva ((COM(2012)10 care sa inlocuiasca decizia-cadru 2008/977/JAI privind protectia datelor personale prelucrate in scopul prevenirii, identificarii, investigarii sau urmaririi penale a infractiunilor). Ambele acte au fost amendate si aprobate cu o majoritate de voturi de catre Parlamentul European.

In cadrul acestora sunt incluse reguli unice referitoare la colectarea datelor online pentru ca acestea sa fie pastrate in siguranta. Noile reguli ofera companiilor un cadru clar pentru procesarea datelor si vor fi aplicabile si companiilor din state care nu sunt inregistrare sau activeaza pe teritoriul UE dar colecteaza informatii despre cetatenii uniunii.

Pentru a deveni legislatie europeana aceste propuneri trebuiesc adoptate de Consiliul de Ministrii urmand a fi purtate negocieri pe marginea textelor intre cele doua institutii.

Informatiile publicate intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene de astazi arata imbunatitirile aduse de aceste doua propuneri. Pentru companii vor exista:

 • legislatie unica atat la nivelul intregii uniuni pentru companiile locale cat si pentru cele care comercializeaza produse si servicii cetatenilor UE.
 • o singura autoritate pentru protectia datelor cu caracter personal la nivelul uniunii care va putea aplica amenzi usturatoare companiilor care nu respecta legislatia in domeniu

In ceea ce priveste persoanele fizice, acestea vor obtine mai mult control asupra prelucrarii datelor cu caracter personal.

Astfel va fi instituit „dreptul a fi uitat”, cetatenii putand solicita stergerea tuturor datelor lor in lipsa unui temei legal pentru pastrarea acestora.

Mai mult, consimtamantul pentru procesarea datelor cu caracter personal va trebui acordat in mod explicit (nu va putea fi presupus) si vor fi instituite regului care vor permite portarea datelor cu caracter personal de la un furnizor de servicii la altul.

Textul propunerii de regulament in varianta initiala a Comisiei si cu amendamentele Parlamentului European poste fi consultat aici.

Sursa text: finzoom.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=25382

Publicat de la data mart. 14 2014. Categorii Social.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

24 ianuarie 2019, 3:35
 

NE
Noros
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -8°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:13
Prognoza 25 ianuarie 2019
Zi
 

ENE
Grindine
4°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Ploaie
3°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:10 si 02:00 In zona : Județul Mureş: Târgu Mureș, Târnăveni, Iernut, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Cristești, Mica, Crăciunești, Gănești, Sânpaul, Gheorghe Doja, Ogra, Cucerdea, Livezeni, Corunca; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2019 Ora : 21 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 21:30 si 02:00 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2019 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 24 ianuarie, ora 04 - 25 ianuarie, ora 14 Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 24 ianuarie, ora 04 - 25 ianuarie, ora 14 Fenomene […]

Loto

Horoscop

 • 171.729 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team