REMANIEREA cabinetului DRAGNEA-GRINDEANU: Președintele Iohannis a semnat numirea celor patru noi miniștri

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele privind numirea în funcție a celor patru noi miniștri, ceremonia de învestitură având loc la ora 15,00 la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială citată de AGERPRES.

„Domnule prim-ministru, iată că, după relativ puțin timp, ne întâlnim aici, în Sala Unirii, pentru prima remaniere guvernamentală, dar circumstanțele sunt deosebite și cred că această mișcare este una bună. Înțeleg această remaniere pe care mi-a propus-o primul-ministru ca o mișcare de întărire a echipei guvernamentale”, a declarat șeful statului joi, după depunerea jurământului de către cei patru noi miniștri ai Guvernului Grindeanu.

El le-a transmis noilor miniștri succes și un mandat bun.

Șeful statului a susținut că, în prezent, sunt întrunite condițiile pentru „revenirea Guvernului la o muncă pozitivă, normală și în interesul României”.

„Nu-mi rămâne decât să vă doresc mult succes, să reușiți să transformați acest Guvern într-o echipă puternică, ce va face exact lucrul pe care îl așteaptă românii: să guverneze eficient în interesul României și în interesul românilor. Vă doresc succes”, a conchis Iohannis.

Astfel, președintele a semnat decretele privind numirea lui Mihai Tudose în funcția al Economiei, a Rovanei Plumb — ministru delegat pentru Fonduri Europene, a lui Tudorel Toader — ministru al Justiției și a lui Alexandru Petrescu — ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Șeful statului a semnat totodată revocarea lui Alexandru Petrescu din funcția de ministru al Economiei și a Mihaelei Virginia Toader din funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi dimineața președintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru cele patru portofolii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, joi, AGERPRES, propunerile au fost făcute „în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) și art. 106 din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 7 și art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare”.

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a aprobat miercuri nominalizarea lui Tudorel Toader pentru funcția de ministru al Justiției, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache și ocupată în prezent, interimar, de Ana Birchall.

Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu.

La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose.

Tot în ședința de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat, la finalul ședinței, că propunerile au fost votate în unanimitate de CExN.

Citește pe AGERPRES și;

* Tudorel Toader, validat în funcția de ministru al Justiției în cadrul CExN al PSD (fișă biografică)

* Rovana Plumb, validată în funcția de ministru pentru Fonduri Europene, în cadrul CExN al PSD (fișă biografică)

* Mihai Tudose, validat în funcția de ministru al Economiei, în cadrul CExN al PSD (fișă biografică)

* Alexandru Petrescu, validat în funcția de ministru al Mediului de Afaceri, în cadrul CExN al PSD (fișă biografică)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.