Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Reuniune a Consiliului European, la Bruxelles

Publicat: joi, 22 iunie 2017

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 22 – 23 iunie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii se referă la securitate şi apărare, ocupare, creștere economică şi competitivitate, migrație, schimbări climatice. Vor fi discutate, de asemenea, inițiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piața Unică Digitală, precum şi relațiile externe ale Uniunii Europene. Totodată, vor fi trecute în revistă şi cele mai recente evoluții legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Referitor la domeniul de securitate şi apărare, discuțiile vor avea în vedere principalele demersuri care trebuie întreprinse la nivel european pentru consolidarea frontierelor externe ale Uniunii și creșterea nivelului de securitate internă a UE. Preşedintele Klaus Iohannis va reafirma disponibilitatea României de a participa în mod activ la identificarea şi punerea în aplicare a celor mai bune măsuri de prevenire şi contracarare a diverselor provocări la adresa securității cu care se confruntă Uniunea.

CITEȘTE PE AGERPRES: 

Președintele Klaus Iohannis participă la Consiliul European de la Bruxellex; întâlnire cu omologul francez, în marja reuniunii

Summitul șefilor de stat și de guvern ai Uniunii Europene

În cadrul discuțiilor legate de politica comercială a Uniunii Europene, Preşedintele României va sublinia că UE trebuie să-și consolideze rolul de lider în promovarea comerțului liber și echitabil la nivel global, în vederea asigurării unei creșteri economice durabile, a locurilor de muncă și a inovării.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va reitera ideea modernizării instrumentelor de apărare comercială, pentru menținerea unui sistem eficient și modern împotriva practicilor concurențiale neloiale care amenință industria europeană.

În contextul discuțiilor legate de Strategia europeană privind Piața Unică Digitală, Preşedintele României va susține atingerea deplină a obiectivelor acesteia, în vederea asigurării inovării, competitivității și creșterii durabile a UE, precum şi a facilitării accesului cetățenilor și mediului de afaceri la noile oportunități digitale.

În cadrul reuniunii Consiliului European, vor fi andosate recomandările specifice de țară, prin care statele membre ale Uniunii sunt invitate să continue punerea în aplicare a reformelor structurale, să stimuleze investițiile și să consolideze finanțele publice, recomandări propuse de către Comisia Europeană în contextul Semestrului European 2017.

În ceea ce privește problematica migrației, accentul în cadrul discuțiilor va fi pus pe dimensiunea sa externă şi reforma sistemului european de azil. Legat de dimensiunea externă a migrației, se va face o evaluare a implementării Cadrului de Parteneriat privind cooperarea cu statele terțe, la un an de la lansarea acestuia.

Președintele Klaus Iohannis se va pronunța pentru intensificarea cooperării cu statele terțe în vederea unei abordări mai bune a fenomenului migrației ilegale şi a combaterii rețelelor de traficanți de persoane.

În marja Consiliului European, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea şi o întâlnire cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Pe agenda de discuții figurează teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale.

Detalii privind programul Președintelui României pot fi vizualizate la următorul link.

Sursa: Administrația Prezidențială

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82286

Publicat de la data iun. 22 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 septembrie 2019, 8:17
 

ENE
Soare
13°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:59
Apus: 19:19
Prognoza 20 septembrie 2019
Zi
 

NNV
Soare
21°C
Vânt: 7 km/h NNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
7°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.440 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team