România absurdului abject

După 45 de ani de alienare bolşevică, răstimp în care acest popor a fost mutilat psihologic, economic, social şi politic, iar elitele i-au fost asasinate cu premeditare, în 1989 acesta a fost beneficiarul şi victimă unei eliberări atât de necesare dar voit şi premeditat sângeroasă, pusă la cale de un grup de aparatnici şi de securişti, în frunte (cu voia dumneavoastră) cu tovarăşul sărac şi cinstit.

După numai câteva luni, ticăloşia grupului care se cocoţase pe cadavrele superbilor inocenţi din decembrie devenea din ce în ce mai evidentă şi sute de mii de români lucizi manifestau în Piaţa Universităţii, ca atare, într-o descătuşare de civism, năduf şi dorinţă de reală democratizare a ţării, efervescenţă pe care contemporanii o cunosc sub numele de „Golaniada”. Din nefericire pentru destinul României, aceeaşi gaşca de securişti şi comunişti reciclaţi, care preluase puterea cu numai câteva luni înainte la adăpostul mitului revoluţionar, a ţinut să explice „golanilor”, cu forţa bâtelor şi a topoarelor minereşti, orientate de agenţi SRI, că menţinerea la putere a găştii merită riscul declanşării unui război civil. Ceea ce, a fost la un pas să se întâmple. Şi, drept urmare, după înăbuşirea în sânge a „Golaniadei”, primele sute de mii de români care nu mai voiau să trăiască într-o ţară arestată şi brutalizată de comunişti, securişti, neocomunişti, au luat calea exilului. Atunci a început exodul românilor. Acum sunt peste 3,5 milioane fugiţi în ultimii 28 de ani.

Din iunie 1990 şi până în februarie 1999 au mai fost încă 5 mineriade. În februarie 1999, are loc ultima. A 6-a! Atunci, preşedintele-dezamăgire, preşedintele-laşitate, preşedintele de paie a instaurat – printr-un gest lăudabil, dar rămas solitar într-un mandat cel puţin lamentabil – starea de necesitate şi a scos Armata pe străzile ţării. Tancuri, trupe speciale, tehnică de luptă diversă. Minerii au fost efectiv stâlciţi în bătaie, trimişi înapoi în Valea Jiului iar liderii lor, în frunte cu „luceafărul huilei”, arestaţi! Aceeaşi gaşcă de securişti şi comunişti reciclaţi a fost la un pas, astfel, să distrugă complet bruma de democraţie şi vocaţia libertăţii ce începeau să îşi facă simţită prezenţa în viaţa cetăţii, odată cu alegerile din 1996. Mineriadele au îngropat România undeva la subsolul istoriei Europei, iar aderarea la NATO şi apoi la Uniunea Europeană nu par, după cum arată guvernarea dragniotă în acest distopic an 2018, să fi scos ţară din grotele servituţilor medievale ranforsate comunistoid.

După ieşirea din scenă a incapabilului preşedinte, revenirea comunistului nomenklaturist cu zâmbet ipocrit la Cotroceni a marcat triumfal victoria asupra României a găştii de securişti şi aparatnici. Un alt fel de victorie decât cea înregistrată în decembrie ’89 sau decât cea marcată de-a lungul celor 6 mineriade. Căci, între timp, această gaşcă de tip Cosa Nostra şi-a adâncit şi consolidat controlul economic asupra ţării. Jaful devenea total, riguros şi pretins elegant. Legea, ignorată. Magistraţii, puşi la zid sau cooptaţi în sistem. Jaf cu inserţii de intelectualism nastasian. O abominație politico-administrativă, camuflată de pretenţii academice găunoase, în spatele căreia sute şi mii de indivizi ocupau financiar, din interior sau câteodată şi din exterior, România, în stil mafiot, la adăpostul unei puteri politice de tip mafiot – foşti securişti şi aparatnici, împreună deja cu progeniturile şi acoliţii lor. Establishmentul devenea, vai, atotputernic şi transpartinic, trans-social şi multi-instituțional, prin infiltrare, moştenire, manipulare, mită, corupţie, frică, sfidare, complicitate.

România a ajuns să fie condusă, până la urmă, de grupuri politico-economice, de varii doctrine şi denominări partinice sau adoctrinare, de tip Yakuza. O ţară membră a NATO, a ONU şi a UE, deţinută în partidă proprie de câteva zeci de grupuri infracţionale, cu adânci afinităţi politice şi informative, la origine de extracţie securistoidă şi comunistoidă. Iar cine crâcnea, ajungea să lovească asfaltul de la un etaj suficient de înalt…

După relativa degringoladă din prima perioadă dominată prezidenţial de vajnicul marinar, gaşca s-a regrupat în al doilea mandat al acestuia şi a contraatacat prin încercarea de debarcare a incomodului. Înfiinţarea PNA şi apoi a DNA a semnificat intrarea în război a pușcăriabililor cu instituţiile de forţă ale ţării, singurele care mai puteau face ceva într-o realitate sufocată de varii grupuri infracţionale organizate, extrem de puternice şi total susţinute politic. Şi, din nefericire pentru această naţiune, ucenicul vrăjitor al iniţierii luptei împotriva corupţiei a scăpat rapid vraja din mână, atunci când a decis că e cazul să îşi urmărească propriile interese. Nu pe cele ale găştii, de care nu a fost niciodată prea îndepărtat, nu pe cele ale statului de drept, nu pe cele ale interesului public. Nu. O altă uriaşă dezamăgire. Pe un alt palier, cu o altă intensitate şi cu alte repercusiuni decât s-a produs dezamăgirea geologică din anii ’96-2000. Ce blestem!

Finalmente, lupta pentru o Românie normală, democratică, aflată sub domnia legii, a bunului simţ, a excepţionalismului, a profesionalismului, o Românie conştientă de propriul destin frumos, a fost pierdută. Gaşca a revenit în forţa la putere şi a schimbat tactica. A impus imbecilismul, pupincurismul, incompetenţă, ticăloşia la adăpostul presupusei majorităţi electorale. A făcut în aşa fel încât însăşi Legea să fie strâmbată şi să nu mai incrimineze acele infracţiuni, care… nu trebuie să fie incriminate!

Pe acest fundal, s-a implementat o nouă şi oribilă estetică a răului, alimentată de o retorică publică infectă, care transformă lupta împotriva corupţiei într-un… păcat de moarte şi pe luptătorii ei în… securişti! De necrezut! Foştii securişti şi foştii aparatnici, acoliţii lor şi progeniturile lor, alături de tot felul de idioţii utili, care au ajuns să controleze o uriaşă parte a realităţii sociale, economice şi politice autohtone, încearcă acum să întoarcă realitatea pe dos. Să schilodească adevărul. Să îl batjocorească. Să îngroape istoria. De la presupuşi ziarişti şi până la foşti primari şi de la foşti primari ai New Yorkului, până la papistaşi trăitori dincolo de ocean, toţi contribuie voluptos la îngroparea statului de drept şi a interesului public. Astfel, cei care – cu bune şi cu mai puţin bune, cu mai multă sau cu mai puţină probitate sau inspiraţie, da! – Luptă totuşi împotriva establishmentului corupt, devin, în această logică malefică,… „securişti”, „uneltele răului”, „agenţi anti-statali”. Securiştii reali îi acuză pe cei care vor să îi aducă în faţa Justiţiei pentru devalizarea ţării, că sunt… securişti. Tragicomedie în metru românesc!

Absurdul kafkian al stării de fapt, impus de această gaşcă, pretins de Stânga, tinde să devină cutumă, normă şi lege. Absurdul tinde să pervertească minţile şi să nege evidenţa. Absurdul tinde să subjuge definitiv România, indiferent dacă o face cu pumnul mineresc sau cu gazele lacrimogene ale jandarmilor sau cu legea fărădelegii sau cu doctorate plagiate sau cu premieri idioţi şi cu şefi de partide condamnaţi penal.

România absurdului abject.

Dan Uncu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.