România apicolă 2013. Necesităţi, tendinţe şi strategii de dezvoltare a sectorului apicol

 

               Publicaţia „Finanţiştii” şi Asociaţia Crescătorilor de Albine din România organizeaza joi, 18 aprilie 2013, la sediul ACA / I.C.D. Apicultură din Bucureşti, B-dul Ficusului nr.42, sector 1, începând cu ora 10.00, dezbaterea cu tema „România apicolă 2013. Necesităţi, tendinţe şi strategii de dezvoltare a sectorului apicol”. Invitatul special al acestui eveniment este Gilles Ratia, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Apicultorilor – APIMONDIA, care se va afla in Romania in perioada 17-21 aprilie.

            Vor susține prezentări în cadrul evenimentului Maria Grapini, Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial, Valeriu Steriu, deputat, ing Ioan Fetea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Veronica Toncea, presedintele FGCR, Liviu Harbuz, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Produse Specifice, Camera Deputatilor.

Temele abordate se vor concentra pe problemele cu care se confruntă sectorul apicol din România, necesităţile de susţinere din partea statului, dar şi de finanţare din partea sectorului privat, inclusiv necesitatea stabilirii unor contacte mai strânse între reprezentanţii statului şi apicultori, precum si posibilitatea lansării unui plan de dezvoltare durabilă în domeniul apicol similar celui din Franţa.

Gilles Ratia, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Apicultorilor – APIMONDIA (www.apimondia.org), va susţine o prezentare referitoare la aspecte legate de finanţarea apiculturii din Franţa, problemele actuale din apicultura mondială, dar şi alte subiecte de interes din domeniu.

Targul National al Mierii, in perioada 19-21 aprilie in Bucuresti

Dezbaterea va prefata cea de-a opta editie a Targului National al Mierii, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate consumatorilor si producatorilor de produse apicole din zona Capitalei. Targul va avea loc in perioada 19-21 aprilie, pe platforma ACA / I.C.D. Apicultură din Bucureşti, B-dul Ficusului nr.42, sector 1. La targ vor participa apicultori şi firme specializate în condiţionarea produselor apicole şi realizarea unei game diversificate de preparate pe bază de produse apicole –  suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc. De asemenea, in cadrul targului vor fi prezentate produse dedicate apicultorilor – medicamente si substante pentru combaterea bolilor la albine, respectiv nutritie, stupi si componente, echipamente diverse, utilaje apicole, cărţi de specialitate, alte materiale utile pentru o apicultură performantă. Deschiderea oficiala a targului va avea loc pe data de 19 aprilie, la ora 10.00 si va beneficia de prezenta lui Gilles Ratia, presedintelui Federatiei Internationale a  Asociatiilor Apicultorilor – APIMONDIA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.