România câştigă pentru a cincea oară aurul la Festivalul Cultural din Turcia

România a participat la a cincea ediţie a Festivalului Cultural din Turcia, Izmir în perioada 24-26 mai, unde a cîştigat din nou medalia de aur. Patru ediţii la rând România a cucerit medalie de aur.

Romania este insa de departe cea mai activa participanta la acest Festival. Inca de acum 5 ani cand a luat nastere aceasta manifestare, participanţii români au uimit vizitatorii si expozantii deopotriva, prin originalitatea standului si prin talentul si priceperea cu care a reusit sa scoata in evidenta frumusetea obiceiurilor si traditiilor stramosesti. Asa a reusit sa castige toate cele 5 editii. Standul Romaniei a fost vizitat de primarul orasului Izmir, Aziz Kocaoğlu cat si de Ministrul Transporturilor din Turcia, Binali Yıldırım. Acestia au fost intampinati de Ministrul pentru Dialog Social,  Doina Pana si de delegatia parlamentara a Comisiei de invatamant condusa de senatorul Catalin Croitoru. Alaturi de acestia s-au aflat reprezentanti de la Consulatul General al Romaniei la Izmir.

Pentru aceasta manifestare Fundatia Lumina a reusit sa stranga ca in fiecare an si cativa inimosi dornici sa promoveze Romania: Muzeul Satului a pus la dispozitie o serie de obiecte culturale reprezentative, Palatul Copiilor a contribuit alaturi de Lumina Institutii Invatamant la realizarea programului artistic, standul a fost realizat de o firma de constructii iar cozonacii au fost produsi special pentru acest eveniment de o fabrica din Romania. Pliantele si afisele au fost trimise de Ministerul Turismului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.