România, grad de absorbţie de 24,6% pe POSDRU

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că România a ajuns la un grad de absorbţie a fondurilor europene de 24,6% pe programul POSDRU.

„Putem să spunem că am ajuns la un grad de absorbţie de 24,6% faţă de 5,5% situaţie pe care eu am preluat-o în luna mai 2012 şi, de asemenea, că numărul persoanelor care au beneficiat în cadrul proiectelor finanţate prin POSDRU este de 1.334.064 de persoane din care 51.651 persoane de etnie romă”, a spus Mariana Câmpeanu.

Acesta a precizat că rezultatele proiectelor finanţate din POSDRU aduc o valoare adăugată sistemului educaţional din România şi sprijină îndeplinirea priorităţii majore a politicii sociale din România şi anume creşterea participării pe piaţa muncii.

„Rata de ocupare a României este una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană. Angajamentul nostru în politica Europa 2020 este să creştem această rată de ocupare cu 10 procente”, a mai spus Câmpeanu.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) organizeză marţi conferinţa anuală „POSDRU – Principalul instrument pentru formare, ocupare şi incluziune socială din România – 2013”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.