Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

România nu există pe harta roboticii, dar lucrurile nu trebuie să rămână aşa!

Publicat: marți, 25 iulie 2017

Conform ultimei versiuni a The Robot Report, cel mai actual site de informare cu privire la industria roboticii din întreaga lume, nici o firmă româneasca nu este inclusă la categoria de producători de roboţi.

La nivel european industria roboticii este promovată foarte puternic, atât prin finanţări dedicate (de exemplu Orizont 2020), cât şi prin reţele ale firmelor interesate. Cea mai vizibila este EUrobotics, o organizaţie reţea a cărei misiune este să colaboreze cu Comisia Europeană pentru a dezvolta şi implementa o strategie pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare în domeniul roboticii. În cadrul acestei reţele, în care sunt membri liderul roboticii Kuka, Simens şi alţi grei din domeniu, România are doar doi membri: Universitatea din Cluj şi Politehnica din Bucureşti!

În cadrul evenimentelor de popularizare a industriei, EUrobotics organizează din 2011,  Săptămâna Europeană a Roboticii. Sute de evenimente de conştientizare cu privire la robotică în întreaga Uniune Europeană se desfăşoară anual sub egida EUrobotics. Anul trecut au fost peste 800 de evenimente şi aproape jumătate dintre ele organizate în Spania. În România au fost 7,  dintre care 6 organizate de Asociaţia E-Civis.

Începând de anul  acesta Ana-Maria Stancu, preşedinte E-Civis,  a devenit Coordonator Naţional al Săptămânii Europene a Roboticii în România şi printre priorităţile mandatului său se numară punerea României pe harta roboticii:

“Îmi vine foarte greu să cred că România, care stă foarte bine la alte capitole legate de industria ITC, nu este prezentă în industria roboticii. Sunt sute de studenţi care de-a lungul anilor au terminat mecatronică, cibernetică sau alte specializări care au legătură cu robotica şi, totuşi, noi nu avem o industrie puternică în acest domeniu. Este adevărat că în acest domeniu costurile pentru inovare şi cercetare sunt foarte mari şi nu excelăm la capitolul finanţări în acest domeniu, însă România poate să se poziţioneze pe această hartă a roboticii prin software. Dacă la asta suntem buni, de ce să nu facem asta şi în domeniul roboticii?

Scopul meu personal pentru această Săptamână este să ajungem de la 7 evenimente organizate anul trecut la cel puţin 200 anul acesta. Vreau să atragem atenţia firmelor producătoare de roboţi şi în acelaşi timp să devenim un exemplu de bună practică pentru zona Europei Centrale şi de Est.”

Mai multe informaţii despre această iniţiativă găsiţi pe : www.saptamanaroboticii.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=83634

Publicat de la data iul. 25 2017. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 mai 2019, 9:07
 

V
Soare
16°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 14 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:41
Apus: 20:45
Prognoza 24 mai 2019
Zi
 

V
Parţial însorit cu furtună
23°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

VSV
Noros
13°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 22-05-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 210.751 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team