România s-a clasat pe locul 7 la Bursa de Turism de la Berlin

În perioada 06 -10 martie 2013, România a participat la cea de-a 48-a editie a Bursei Internationale de Turism de la Berlin. În fiecare an, reprezentanţii Târgului de Turism de la Berlin (ITB) fac un studiu în rândul expozanţilor, prin care evaluează activitatea ţi prestatia lor în cadrul târgului, după mai multe criterii.

In urma evaluarii reprezentantilor Bursei Internationale de Turism de la Berlin, Romania s-a clasat pe locul 7 la categoria „Europa”. Anul acesta castigatoarea categoriei a fost Turcia.

Un prim criteriu in evaluare a fost design-ul standului, atractivitatea lui si respectarea identitatii brandului (semnalizare si inscriptionare stand, brosuri, cataloage si alte materiale informative), dar si calitatea si promptitudinea informatiilor oferite vizitatorilor standului.
Un al doilea criteriu avut in vedere a fost accesul la stand, precum si serviciile conexe oferite in cadrul acestuia.

Pe toata perioada targului, in cadrul standului Romaniei, mestesugarii romani au  realizat picturi pe icoane de lemn si de piatra, au incondeiat oua, au impletit snururi de martisor, produsele realizate de catre acestia fiind oferite vizitatorilor. De asemenea, in cadrul standului, vizitatorii au putut degusta preparate traditionale bucovinene, vinuri romanesti, bauturi traditionale (tuica, visinata, afinata), precum si fructe si cozonaci, toate in acordurile duetului „Cibinium” (chitara + flaut – muzica medievala) si ale formatiei „Nightlosers” (muzica populara roamneasca in stil blues, modern).

In data de 6 martie 2013, in cadrul standului, a fost organizata „Seara romaneasca”, eveniment la care au participat oficialitati, parteneri din diverse sectoare (privat-public), jurnalisti, formatori de opinie. „Seara romaneasca” a fost deschisa de catre Excelenta Sa, domnul Lazar Comanescu, ambasadorul Romaniei la Berlin si de doamna Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism. Doamna ministru Maria Grapini le-a adresat celor prezenti invitatia de a vizita Romania si a facut o prezentare succinta a atractiilor turistice din tara noastra. In cadrul evenimentului oaspetii au fost serviti cu produse traditionale romanesti.

In cadrul Targului International de Turism de la Berlin, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism s-a intalnit cu domnul Roland Bleinroth, director general al complexului Expozitional Messe Stuttgart. In cadrul intalnirii s-a semnat participarea Romaniei in calitate de tara partenera la editia din 2015 a targului de turism CMT Stuttgart (ianuarie, 2015).

In cadrul vizitei sale la Berlin, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism s-a intalnit cu domnul Taleb Rifai, secretar general al Organizatiei Mondiale a Turismului, cu domnul Ernst Burgbacher, secretar de stat parlamentar din cadrul Ministerului Economiei si Tehnologiei, cu domnul Omer Celik, ministru al Turismului si Culturii din Turcia. De asemenea, ministrul Maria Grapini a avut intalniri cu domnul Gunther Krichbaum, membru in Parlamentul German, presedintele Comisiei de Afaceri Europene si cu doamna Daniela Schily,  proiect leader al GIZ, in cadrul Centrului de
Competenta Dunarean din Serbia
Cu un numar de expozanti de peste 11.000 din peste 180 de tari, Bursa Internationala de Turism de la Berlin este considerata cea mai mare manifestare de acest gen din lume.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.