România se pregătește de campionatul european

La finalul săptămânii trecute, la Birmingham s-au pus bazele federației internaționale de minifotbal, for la înființarea căruia au luat parte președinții federațiilor de minifotbal din America de Nord, America de Sud, Asia și Europa. Bătrânul continent a fost reprezentat de românul Răzvan Burleanu, președintele European Minifootball Federation. După semnarea actelor de fondare, pe ordinea de zi s-a aflat și desemnarea membrilor Comitetului Executiv al forului internațional. Filip Juda (Cehia) a fost ales în funcția de președinte, în timp ce în funcțiile de vicepreședinți au fost desemnați Răzvan Burleanu (România), Sergio DelRio (SUA) și Namdev Shirgaonkar (India). Primul campionat mondial de minifotbal va urma să aibă loc în primăvara anului 2015, chiar în Statele Unite ale Americii unde minifotbalul a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, nu mai puțin de 4.000 de spectatori fiind prezenți la fiecare meci din prima ligă americană. Cu această ocazie a fost inaugurat la Birmingham și sediul federației internaționale pus la dispoziție de guvernul britanic, unde se vor centraliza informațiile pentru toate competițiile de minifotbal de la nivel internațional.

Tot la Birmingham, duminică, a avut loc și ședința Comitetului Executiv a European Minifootball Federation care a decis ca organizarea campionatului european de anul acesta să fie încredințată Greciei. miniEURO Greece 2013 va fi organizat în perioada 10-14 octombrie a.c. în Creta și va reuni cele mai bune 20 de echipe europene. Grecia a câștigat competiția găzduirii campionatului european în fața Germaniei și Croației. România pleacă ca și principală favorită în această competiție, țara noastră fiind triplă campioană europeană. ”Minifotbalul își continuă parcursul la nivel european și internațional, conform strategiei pe care ne-am asumat-o în momentul fondării federației europene. Dezvoltarea minifotbalului în Europa reprezintă un model pentru celelalte federații continentale, ceea ce ne-a oferit posibilitatea ca sediul federației internaționale să se afle chiar în Europa. În ceea ce privește România, în perioada iunie-iulie, la nivel național, vor avea loc turneele finale, în urma cărora selecționerul echipei naționale va avea posibilitatea să aleagă cei mai buni jucători care să reprezinte țara noastră la miniEURO”, ne-a declarat Răzvan Burleanu președintele European Minifootball Federation și al Federației de Minifotbal din România.

În același timp, pe lângă decizia referitoare la campionatul european așteptată de toți jucătorii de minifotbal, Comitetul Executiv al European Minifootball Federation a aprobat ca federațiile din Rusia, Ungaria, Armenia și Irlanda să devină membre cu drepturi depline ale federației europene. Astfel, federația europeană se poate mândri că însumează în prezent 28 de federații naționale, o dezvoltare extrem de rapidă a minifotbalului, dacă ținem cont că doar în urmă cu un an se puneau bazele forului european la Praga. ”Până la finalul anului, federației europene i se vor mai alătura și alte țări precum Portugalia, Ucraina și Letonia, federații pe care le sprijinim în momentul de față pentru organizarea campionatelor naționale și implementarea diferitelor norme și proceduri care să faciliteze dezvoltarea minifotbalului”, ne-a declarat același Răzvan Burleanu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.