Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Romania #statcapturat: Regimul PSD-ALDE inaugureaza era “adevarului paralel”

Publicat: luni, 16 aprilie 2018

PACT pentru România a luat act cu profundă îngrijorare de decizia Guvernului României de a trece Institutul Naţional de Statistică în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.

Prin această măsură, coaliţia PSD-ALDE va controla direct încă o instituţie a statului român, a cărei activitate nu ar trebui să aibă nicio legătură cu culoarea politică a Guvernului. Întâmplător sau nu, trecerea INS în subordinea premierului Viorica Dăncilă vine în contextul în care instituţia a prezentat mai multe cifre care arată urmările haosului economic cauzat de incompetenţa actualului Guvern: cea mai mare rată a inflaţiei în ultimii 5 ani – 5%, precum şi scăderea salariilor din sănătate şi a salariului mediu pe economie.

PACT pentru România condamnă de asemenea declaraţiile complet iresponsabile ale ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici, care identifică drept o problemă a economiei româneşti “dependenţa prea mare de Uniunea Europeană”, deşi realităţile economice contrazic total această teză. Istoria recentă a demonstrează că statele europene cu cea mai sănătoasă creştere economică, care au depăşit cel mai uşor perioadele de criză, au fost cele care au atras cele mai multe fonduri europene, realizând investiţii durabile. Declaraţia ministrului Teodorovici este un exemplu de explicaţie fantasmagorică la care acesta recurge pentru a acoperi propria incompetenţă şi a ascunde rata dezastruoasă a absorbţiei fondurilor europene.

PACT pentru România solicită Guvernului să revină asupra deciziei trecerii INS în subordinea premierului. Românii au dreptul să ştie adevărul despre guvernarea PSD-ALDE şi orice tentativă de cenzură a realităţii economice reprezintă un abuz grav. De asemenea, PACT îi solicită ministrului Eugen Teodorovici să explice adevăratele cauze ale eşecurilor economice ale României fără a recurge la o retorică anti-europeană, populistă şi periculoasă.

“INS este doar ultima dintr-o serie de instituţii independente pe care guvernarea PSD-ALDE le-a capturat sau se pregăteşte să le captureze: Curtea de Conturi, Televiziunea Română, radioul public, Agenţia naţională de presă, Consiliul Concurenţei sau mai multe companii cu capital de stat. Prin instituirea controlului politic asupra INS, coaliţia PSD-ALDE inaugurează o eră a <<adevărului paralel>>, în care ne vor fi prezentate doar statisticile care convin Partidului. Ni se pregăteşte o cenzură în masă, în cel mai pur stil comunist: binefacerile programului de guvernare ni se vor prezenta glorios, în stilul sovietic al producţiilor-record la hectar sau împlinirea planurilor cincinale înainte de termen. Realitatea, deşi ne va fi ascunsă, va fi la fel de crudă: pentru români, haosul economic produs de guvernarea PSD-ALDE se va simţi în buzunare la fel de rău”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PACT.

Biroul de presă PACT

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=96179

Publicat de la data apr. 16 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 noiembrie 2018, 23:25
 

E
Noros
8°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:09
Apus: 16:50
Prognoza 14 noiembrie 2018
Zi
 

SSV
Înnourat
13°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-11-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:00 si 23:00 In zona : Județul Argeş: Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Băiculești, Pietroșani, Mihăești, Coșești, Stâlpeni, Schitu Golești, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Merișani, Poienarii de Muscel, Budeasa, Dârmănești, Micești, Tigveni, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Vlădești, Vulturești, Ciofrângeni, Davidești, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-11-2018 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 23:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Suceava: Dolhasca, Forăști, Dolhești, Drăgușeni;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Neamţ: Doljești, Botești, Timișești, Păstrăveni, Stănița, Boghicea;Județul Iaşi: Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Hălăucești, Tătăruși, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, […]

Loto

Horoscop

  • 148.902 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team