Românii merg tot mai des la bibliotecă

Românii merg tot mai des la bibliotecă. O arată datele unui studiu al Fundaţiei Bill & Melinda Gates, realizat în 17 ţări europene, printre care şi România. 

În prezent, 2,6 milioane de români (aproximativ 16%) frecventează bibliotecile publice. Motivele sunt diverse: pentru a împrumuta cărţi, pentru a căuta online informaţii despre probleme legate de sănătate, educaţie, locuri de muncă , pentru dezvoltarea afacerilor şi comunicare cu rude sau prieteni.

Potrivit studiului, 48% dintre cei care frecventează bibliotecile au participat la activităţi educative, printre care meditaţii, asistenţă la teme, cursuri speciale de formare sau întâlniri comunitare.

Potrivit rezultatelor înregistrate, peste 200.000 persoane dintre utilizatorii bibliotecilor au căutat online un loc de muncă. 28.500 dintre aceştia şi-au depus candidatura pentru un loc de muncă cu asistenţa bibliotecarilor şi 9.000 de adulţi au fost angajaţi. În plus, 90% dintre cei care au folosit calculatorul într-o bibliotecă publică au declarat că şi-au rezolvat cel puţin o nevoie, comparativ cu media europeană, de 83%.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.