Românul campion mondial la tenis de masă cântă în corul bisericii!

Darius Movileanu, campionul mondial la tenis de masă, e premiant, cântă în corul bisericii și a moștenit pasiunea pentru acest sport de la tatăl său, preot, jucător amator de tenis de masă.

La 14 ani, Darius Movileanu este considerat speranța tenisului de masă românesc, primul și singurul european care a câștigat titlul mondial la cadeți.

Sportivul s-a apucat de acest sport datorită tatălui său care este preot și campion de tenis de masă la amatori.

Prima dată am început să joc tenis de masă cu tatăl meu, care la vârsta de 7 ani și jumătate, cât aveam eu m-a dus la sală cu el, mi-a pus paleta în mână. Am început să joc puțin cu el, iar el mi-a spus că ar trebui să merg la un antrenor să-mi descopăr talentul” – Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masă.

Se pregătește de admiterea la liceu

Pandemia l-a prins pe sportiv la Târgoviște, unde de mai bine de două luni nu se abate de la un program strict. Are câte două ore și jumătate de antrenament pe zi, în mansarda casei, unde și-a adus un robot care îi este partener de pregătire, cursuri pentru școală și un cantonament online cu cei de la Federația Europeană de Tenis de masă.

Peste câteva săptămâni, pentru Darius încep emoțiile: are examenul de admitere la liceu.

 “Sunt în clasa a opta, am puține emoții, dar m-am pregătit foarte bine acum pentru că am avut timp și sper să obțin o notă bună “ – Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masă.

Ar vrea să-l învețe tenis de masă pe Cristiano Ronaldo

La doar 14 ani, Darius are un vis pe care vrea să și-l împlinească: să ajungă campion mondial la seniori.

 “Idolul meu este Ma Long pentru că este un luptător”-  Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masă.

Puștiul minune din tenisul de masă își rezervă zilnic timp și pentru a doua sa pasiune: fotbalul, pe care îl joacă atât pe console, cât și live. Darius are și un fotbalist preferat: Cristiano Ronaldo.

Îmi place să joc fotbal și în realitate, dar și pe consolă. Fotbalistul meu preferat este Cristiano Ronaldo. Dacă aș avea ocazia, mi-ar plăcea să îl învăț tenis de masă, pentru că aș vrea să îl văd cum se ambiționează pentru a învăța acest sport“-  Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masă.

Fratele mai mare îl însoțește pretutindeni

Cel care merge cu Darius peste tot de când a început acest sport este fratele său cel mare, Laurențiu, care îi este ca un al doilea tată.

Este ceva minunat să fiu fratele unui campion mondial, pentru că niciodată nu m-am gândit că pot avea un frate care să fie campion mondial la tenis de masă – Laurențiu Movileanu, fratele lui Darius.

2019, anul perfect pentru Darius

Darius face tenis de masă de 7 ani. Anul trecut a fost momentul exploziei pentru jucătorul de 14 ani. A câștigat medalia de aur la Campionatul European și la Openul Poloniei, a obținut locul întâi la Top 10 Europa, dar și cea mai mare performanță din carieră, titlul mondial la cadeți.

Până la această vârstă, sportivul are un palmares impresionant: este multiplu campion național, multiplu câștigător al Cupei României, multiplu câștigător al Top 12 România.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.