Rovana Plumb: Până în anul 2020 trebuie să înjumătăţim risipa de alimente

Ministrul Rovana Plumb a participat, joi, la o primă rundă de discuţii cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin și cu reprezentanţii industriei alimentare din România în vederea demarării unei strategii speciale de reducere a deşeurilor alimentare rezultate din lanţul de distribuţie al Mărilor Reţele Comerciale.

În debutul ședinței ministrul Mediului a subliniat necesitatea organizării unor astfel de întâlniri care să genereze o strategie comună de reducere a risipei de alimente și care să vină în sprijinul populației țării.
“Din această consultare vrem să demarăm o strategie clară, cu obiective şi direcţii strategice precise pentru România. Scopul nostru este să să ne atingem obiectivul la nivelul UE, de a încerca să reducem la jumătate risipa de alimente până în anul 2020. Trebuie să fim conștienți că această risipă are un impact negativ atât asupra mediului, prin deşeurile generate cât şi prin modul în care utilizăm resursele. Cele două ministere doresc ca împreună să stabilească o astfel de strategie. Astăzi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipă de aproape 90 de milioane de tone de alimente anual, iar în România înregistrăm, în fiecare an, o risipă de 5 milioane de tone de alimente. Împreună trebuie să găsim acele soluţii ca să reducem această risipă.” a afirmat ministrul Rovana Plumb.
La eveniment au mai participat Achim Irimescu – secretar de stat în M.A.D.R., Viorel Morărescu – director general Direcţia Generală de Industrie Alimentară, reprezentanţi ai patronatelor și ai Asociaţiei Române a Cărnii, APRIL, Romalimenta, Rompan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.