Rovana Plumb: Timbrul de mediu a început să-și producă efectele

De când timbrul de mediu a intrat în vigoare, pe 15 martie, încasările s-au dublat, potrivit ministrului Mediului, Rovana Plumb.

„Pot să vă spun că timbrul de mediu a început să-şi producă efectele şi, dacă în primele două luni ale anului am avut încasări nesemnificative ale taxei auto, am avut o creştere începând cu martie, nu foarte mare, dar o creştere semnificativă, aproape dublă. De când a intrat în vigoare – 15 martie – s-a încasat dublu faţă de lunile ianuarie şi februarie”, a spus, sâmbătă, Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, ministerul este obligat să restituie către români contravaloarea taxelor de mediu câştigate în instanţă, iar 90 la sută din încasările de la fondul de mediu au fost alocate în acest sens.

„Suntem obligaţi să dăm înapoi oamenilor banii, iar 90 la sută din încasările pe care le avem la fondul de mediu – respectiv de la începutul anului şi până în momentul de faţă am încasat 65 de milioane de lei – 90 la sută s-au restituit cetăţenilor şi se vor restitui în continuare, pentru că este dreptul lor”, a afirmat ministrul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.