Royal Philharmonic Orchestra, o seară pentru trei sărbători românești

Institutul Cultural Român din Londra organizează, în 28 noiembrie, la Cadogan Hall, una dintre cele mai importante scene muzicale londoneze, un concert de gală susținut de Royal Philharmonic Orchestra și dedicat unei triple celebrări: Ziua Națională a României, 100 de ani de la nașterea lui Dinu Lipatti și începutul Anului Centenarului Marii Uniri.

Alături de prestigioasa orchestră, bine cunoscută publicului din România prin intermediul numeroaselor prezențe la Festivalul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, seara îi are ca protagoniști pe renumitul dirijor Cristian Mandeal și pe extraordinara pianistă Alexandra Dăriescu, una dintre cele mai cunoscute muziciene românce pe plan mondial.

Din programul prezentat publicului britanic fac parte mereu populara Rapsodie română nr. 1 de George Enescu, Concertul pentru pian și orchestră în la minor de Edvard Grieg, Concertino în stil clasic de Dinu Lipatti şi Francesca da Rimini de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul este prefațat de scriitorul Orlando Murrin, un împătimit admirator și cercetător al lui Lipatti, care va vorbi despre moștenirea artistică a marelui muzician și legăturile sale cu Marea Britanie. De asemenea, cu susținerea Muzeului Naţional „George Enescu” din Bucureşti, în foaierul de la Cadogan Hall va putea fi admirată expoziţia de fotografie „Dinu Lipatti 100”, realizată de muzicologul Cristina Andrei, directorul general al muzeului, împreună cu consultantul științific Olga Grigorescu şi graficianul Aurelian Popovici.

Evenimentul va fi deschis de E.S. dl. Dan Mihalache, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, și de Dorian Branea, directorul ICR Londra, fiind desfăşurat în prezenţa dlui Béla Krizbai, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.