Rucsacul care captează energie solară pentru a încărca gadgeturi

Designerul olandez Pauline van Dongen a creat un rucsac care generează energie electrică prin intermediul celulelor solare integrate în material, funcționând ca încărcător pentru gadgeturi.

Rucsacul numit Radius este făcut dintr-o singură bucată de material textil tricotat. Cureaua sa încorporează celule fotovoltaice care generează energie electrică.

Produs în colaborare cu designerul Eva de Laat, rucsacul folosește un material special produs la laboratorul Santoni din Shanghai. Materialul striat este realizat din diferite fire cu o mașină de tricotat programabilă, textura sa tridimensională fiind gândită să ofere confort sporit pentru spate și umeri.

Pauline van Dongen este renumită pentru folosirea tehnologiilor care utilizează energia solară. În 2013, a colaborat cu doi oameni de știință pentru proiectul Wearable Solar, care integrează tehnologia fotovoltaică în piese de îmbrăcăminte. În 2016, a creat o jachetă care integrează un mic panou solar pentru a facilita încărcarea dispozitivelor.

 

Sursa: Green Report

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.