Rugby: „Tigrii” au câștigat în premieră Cupa Regelui

Rugbystii de la CSM se bucura dupa castigarea trofeului in urma meciului de rugby dintre Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti, finala Cupei Regelui, desfasurat pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 25 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Au curs râuri de șampanie în vestiarul rugbyștilor de la CSM București, după ce au reușit să-și adjudece, în premieră, Cupa Regelui.

Pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, Tigrii s-au impus în finala cu Steaua, 24-22, cu un eseu în ultimul minut de joc și o transformare reușită la fix ultima fază de cel mai bun marcator din istoria naționalei României, Florin Vlaicu, sportiv venit în vară de la echipa din Ghencea.

Elevii lui Eugen Apjok și Lasha Tavartkiladze au început cum nu se putea mai bine noul sezon, în care au ca obiectiv toate cele trei trofee puse în joc: Cupa Regelui, Cupa României și Superliga.

” Se spune că o finală se câștigă, nu doar se joacă, iar noi am arătat asta impunându-ne în ultimul minut. Am început cu dreptul sezonul, acest trofeu ne dă putere, încredere și suntem gata pentru mai mult de atât. Va fi sezonul tigrilor! Avem un campionat lung și greu, trebuie să rămânem concentrați. De anul trecut am tras un semnal de alarmă adversarilor, de când am câștigat Cupa României. Anul acesta sperăm să nu mai facem greșelile din sezonul trecut din campionat și ne dorim să aducem acasă, la București, toate cele trei trofee puse în joc” – Adrian Ion, căpitan CSM București.

”Am început cu un trofeu, a fost greu, ca orice finală. Toată echipa a luptat până la ultima fază, mă bucur că am reușit să marchez punctele decisive.  Cred că am băgat frica în adversari, avem o echipă foarte puternică și oricine trebuie să se teamă de noi. Va fi sezonul tigrilor, sperăm să câștigăm și Cupa României, iar anul viitor să atacăm titlul. 3 trofee din 3 posibile este un vis, dar dacă muncim și suntem umili, putem să ne atingem obiectivele” – Florin Vlaicu, rugbyst CSM București.

” Inima mea este slăbită după astfel de meciuri. S-a întors rezultatul din finala mică a sezonului trecut…dacă ei au fost atunci bucuroși în ultima fază, acum a fost cazul nostru și l-am avut pe Vlaicu la noi, de data asta. Am luat Cupa României,  acum Cupa Regelui, ne mai lipsește campionatul. Sper să fie anul tigrilor, e doar începutul, am adus un nou trofeu clubului și trebuie să ne mândrim cu ce am realizat” – Eugen Apjok, antrenor CSM București.

Stefan Gavan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.