Ruşii cred că un război este iminent

 

 

Un sondaj realizat în 2018 de Centrul Levada, o organizaţie independentă şi una dintre cele mai mari companii de cercetare din Rusia, a descoperit că peste jumătate dintre ruşi consideră că ameninţarea războiului este palpabilă .

 

Centrul a condus un studiu pe un grup de 1 600 de cetăţeni ruşi cu vârste peste 18 ani din 52 de regiuni din Rusia, atât din zone rurale, cât şi din mediul urban. Interviurile au fost realizate între 13-19 decembrie.

 

Rezultatele arată că 56% dintre cei intervievaţi sunt de părere că un război este iminent. Doar 39% consideră că un război nu este o ameninţare reală.

 

88% dintre cei intervievaţi au răspuns că forţele armate ruse ar fi pregătite să îi apere în cazul unei ameninţări militare.

 

Centrul Levada a mai realizat studii similare din 2000. Rezultatele din fiecare an arată că teama de război a ruşilor a început să crească după 2014, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina. Această teamă a ajuns la apogeu în 2015, când 68% dintre respondenţi au fost de părere că sunt ameninţaţi de un război, iar apoi a scăzut la nivelul înregistrat în 2014.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.