Ryanair, alți 400.000 de pasageri afectați de anularea zborurilor. TAROM, tratative pentru noi curse externe de la Suceava

Ryanair va reprograma alți 400.000 de pasageri care au rezervat bilete la 18.000 de zboruri, în perioada noiembrie 2017-martie 2018, costul acestor modificări fiind estimat la 25 de milioane de euro, a anunțat miercuri operatorul aerian low-cost, transmite BBC și Financial Times.

Numărul aeronavelor va fi redus cu 25 în perioada noiembrie 2017-martie 2018 și cu zece din aprilie 2018, pentru a scădea riscul anulării de noi zboruri. În prezent compania irlandeză folosește 400 de avioane.

În urma acestor modificări, traficul anual va fi redus la 129 de milioane de pasageri, față de 131 de milioane previzionat anterior.

Luna aceasta, Ryanair a anunțat că anulează 2.100 de zboruri până la sfârșitul lunii octombrie, dintr-un total de 103.000 curse aeriene. Compania irlandeză a dat asigurări că toți cei 315.000 de clienți au primit, luni, 18 septembrie, un email de notificare prin care au fost informați asupra schimbărilor zborurilor lor, respectiv cu soluții de zboruri alternative oferite sau rambursări ale costului biletelor, precum și informații privind drepturile pasagerilor, prevăzute în legea EU261 cu privire la modificările de acest tip. Costul acestor anulări este estimat la 25 de milioane de euro.

În 23 septembrie a fost anulat zborul Roma-București și retur, în 24 septembrie cursa aeriană Bologna-București și retur, iar în primele patru duminici din luna octombrie sunt anulate zborurile Milano-București și retur. Alte curse aeriene sunt din Dublin, Londra, Barcelona, Lisabona, Madrid, Bergamo și Porto.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Tarom, curse spre Barcelona, Bruxelles și Tel Aviv de la Suceava

La noi, Administrația județeană a Sucevei așteaptă răspuns de la TAROM privind noi curse aeriene spre Barcelona, Bruxelles și Tel Aviv, iar în condițiile creșterii traficului de pasageri și ale dezvoltării aeroportului se impune extinderea terminalului, a declarat în ședința deliberativului de miercuri președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că traficul de pasageri a crescut constant după modernizare, estimându-se până la sfârșitul acestui an peste 200.000 de pasageri, veniturile Aeroportului Suceava înregistrând o creștere de 364%, astfel încât aleșii județeni au votat în ședința de miercuri, în unanimitate, pentru accesarea unui credit de aproximativ 20 de milioane de euro în vederea extinderii terminalului Aeroportului Suceava, dar și pentru modernizarea unor drumuri județene.

”Orice operator care vine trebuie să vadă un plan de dezvoltare”, a spus Flutur, precizând că se poartă discuții despre o cursă Suceava — Memmingen, dar și o soluție cu escală la Rzeszow spre Munchen sau Londra.

”Aeroportului Suceava va trebui să facă față procesării unui număr de 500 de pasageri pe oră, în condițiile în care activitatea este în creștere, iar anul viitor ar putea ca traficul de pasageri să ajungă la 500.000. Până la sfârșitul anului, Aeroportul Suceava se apropie și poate să depășească 200.000 de pasageri și a fost montat un terminal modular din containere pentru a crește gradul de procesare, dar și pentru confortul pasagerilor (…) Este o soluție temporară (…) Nu pot să scriu: Hai în Bucovina! în container”, a arătat Flutur.

Potrivit lui Flutur, în Master Planul de Transporturi al României, Aeroportul Suceava ar urma să obțină finanțări după 2024, iar în aceste condiții, după discuții cu Consiliul Concurenței, s-a identificat ca soluție extinderea terminalului cu fonduri ale CJ Suceava, urmând ca apoi operatorul aeroportuar să să achite o redevență sau o taxă de administrare.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.