S-a lansat startup-ul cultural Arta Prezentului! Ce aduce nou pe piața de artă din România?

Artiștii români cu un pas mai aproape de succes și de public prin platforma Arta Prezentului!

Arta Prezentului ( https://artaprezentului.ro/) este singura platformă online din România care oferă artiștilor un instrument necesar și util pentru promovarea și vânzarea artei lor, iar publicului larg (de la iubitori de artă la colecționari) acces la creațiile artiștilor contemporani cu ei și un cadru sigur pentru a cumpăra lucrări de artă autentice direct din atelierul artiștilor.

Este un demers care urmărește crearea unei piețe de artă corecte, durabile și sustenabile prin promovarea și creșterea vizibilității artiștilor români contemporani.

În acest sens, platforma Arta Prezentului alege prezentarea unor lucrări atent selectate, ce atestă pregătirea academică a artiștilor și dezvoltarea lor într-o direcție artistică personală.

Artiștii absolvenți ai unei facultăți de arte pot crea pe platforma Arta Prezentului o Pagina de artist în mod gratuit. După finalizarea Paginii de Artist urmează o etapă de evaluare și aprobare a profilului de artist de către consultanții Arta Prezentului.

Selecția artiștilor și a lucrărilor se face în funcție de calitatea artei și consistența portofoliului de lucrări, dezvoltarea unui stil propriu, participări expoziționale, nivelul de notorietate și receptarea în rândul specialiștilor în domeniu.

Spre deosebire de galeriile de artă care au un portofoliu restrâns, platforma Arta Prezentului își propune să dezvolte o comunitate activă de artiști tineri cu potențial, dar și artiști deja consacrați.

Arta Prezentului oferă posibilitatea achiziționării de creații originale de la pictură, grafică, sculptură la fotografie, arte decorative, design și creații new-media.

Lucrările sunt organizate inclusiv pe categorii de stiluri, pornind de la impresionism, expresionism și suprarealism și ajungându-se la stiluri precum Pop Art, minimalism și artă conceptuală.

Platforma Arta Prezentului este vie, colorată; are un design atractiv și este ușor de utilizat. Urmărim să punem în valoare artistul, construind o Pagină de artist care reflectă diferite etape de creație astfel încât să oferim publicului o imagine completă asupra demersului său artistic.

Platforma Arta Prezentului prezintă diversitatea și bogăția practicilor artistice contemporane și reușește să suplimenteze lipsa unor platforme de promovare a artei contemporane românești, preluând, totodată, și responsabilitatea formării colecționarilor interesați de construirea unei colecții de artă și susținerea scenei artistice locale„, a declarat Angela Izvercian, fondator Arta Prezentului.

Rolul educativ al platformei este facilitat și de prezentarea detaliată a artiștilor, însoțită de un artist statement, o scurtă biografie și o selecție a participării la expoziții și târguri de artă de renume.

Arta Prezentului oferă servicii gratuite și complete de consultanță în artă, atât pentru publicul larg și cunoscători, cât și pentru arhitecți, designeri, companii și instituții.

Există, de asemenea, opțiunea consultării cu un art advisor care să propună lucrări potrivite nevoilor și stilului personal.

Serviciile oferă posibilitatea conceperii unei colecții formată din lucrări de artă semnate de artiști români, dar și diversificarea unor colecții deja existente.

Fiecare lucrare achiziționată de pe platforma Arta Prezentului va fi însoțită de un certificat de autenticitate semnat de artist.

Platforma Arta Prezentului debutează cu zece artiști apreciați și cunoscuți pe scena de artă românească: Marina Aristotel, Mátyás Attila, Laura Covaci, Iulian Cristea, Cristina Dimuș, Livia Greaca, Dragoș Neagoe, Mimi Pleșoianu, Daniela Vîrlan și Florin Zhu.

Platforma Arta Prezentului poate fi accesată aici: https://artaprezentului.ro/

Despre creatorii platformei Arta Prezentului

Angela Izvercian este istoric de artă, Art Advisor și antreprenor cultural. Angela activează în sfera artelor vizuale din 2016, când a început să colaboreze cu Elite Art Gallery, o importantă galerie de artă contemporană din centrul Bucureștiului, în calitate de Sales Manager.

La scurt timp s-a alăturat Casei de licitații Artmark în calitate de Sales Relationship Manager & Art Advisor.

În octobrie 2021 a co-fondat Asociația Empower Art &Artists cu scopul de a sprijini și promova artiștii și specialiștii în domeniul artelor vizuale prin desfășurarea de activități, proiecte și evenimente care să promoveze potențialul artistic din România, urmărind simultan să faciliteze accesul unui public cât mai numeros la arta contemporană.

În mai 2022 a lansat platforma editorială “Empower Artistscare radiografiază manifestările artistice de pe scena de artă românească. A inițiat un proiect de cartografiere a spațiilor expoziționale din București,

Cluj, Timișoara și Iași. Rezultatul cercetării – un work in progress- a fost valorificat în rubrica Spații, oferind astfel publicului o platformă prin care are acces, într-un singur loc, la spațiile de artă din cele mai importante centre artistice din țară (https://empowerartists.org/galerii-de-arta-contemporana/).

Radu Udroiu este software developer. Radu a făcut studiile în Danemarca. După finalizarea facultății Copenhagen Businesses Academy – specializare Web development a decis să rămână în Danemarca.

A început să dezvolte website-uri în regim freelance în paralel cu jobul său de software developer în cadrul unei importante companii daneze.
Printre primele website-uri realizate a fost site-ul unei galerii de artă tot din Danemarca, proiect care i-a deschis apetitul pentru artă.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul de telefon +40722359624 sau pe email la office@artaprezentului.ro

Instagram & Facebook:

https://www.instagram.com/artaprezentului/

https://www.facebook.com/arta.prezentului/

Website: https://artaprezentului.ro/

Suport pentru Artiști și Colecționari

Scopul Platformei Arta Prezentului este de a promova arta contemporană și de a susține dezvoltarea profesională a artiștilor români, conectându-i cu piața globală de artă, cu colecționari, curatori și instituții culturale din întreaga lume.

Crearea și dezvoltarea unei comunități active

Artiștii care doresc să se alăture proiectului se pot înregistra aici: https://artaprezentului.ro/inregistrare-artist/

Înregistrarea se va face în două etape. Prima etapă constă în configurarea contului și a profilului de artist. Cea de-a doua etapă implică adăugarea lucrărilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.