Să moară vecinul…

… Ca să-i luăm noi capra.

Aceasta este grila jalnică în care operează actuala opoziție (PNL/USR și, cu unele nuanțări interesat-băsiste, PMP).

Actuala opoziție – mai ales penelista Górghiu, penelista/pedeleistaTurcan și penelistul Bușoi cu veșnicul lui aer că nu înțelege niciodată nimic – o notă discordantă prin bun simț un domn Guran – atacă la baionetă, ori de câte ori cred că este nevoie. Fie în registru mahalagesc (Górghiu), fie în registru băsistoid (Turcan).

Cuvintele cheie ale peneliștișor/useriștilor – puține, ceea ce indică imposibilitatea gândirii și fixismul – cuvinte cheie în grila și în tonul strident al invectivelor preluate/sau lansate de niște Macovei Monica/Johannis Klaus Werner: ”pesediști nesimțiți”,”ordonanța hoților”, ”ordonanță creată hoțește, în toiul nopții”, ”penalii”, ”hoții”, ”ordonanță cu adresă”, ”o gașcă de penali care  v-au furat voturile” etc., ne spun foarte clar în ce stadiu al pre-moralei politice se află toți acești închipuiți. În ce stadiu al viziunii strategice pentru acest popor evoluează ei.

Pe ei – adevărați utilitariști – îi interesează clipa.

Acum, în acest moment, indiferent cum, indiferent prin ce mijloace, tot ce înseamnă Dragnea și PSD să dispară.

Ce contează vreo 5 spre 6 milioane de voturi acordate acestora cu puțină vreme în urmă?

Doar s-a mai văzut odată cât contează 8,4 milioane de voturi, când cu punerea cu botul pe labe a unui întreg popor în vara anului 2012.

Limbajul oligofren al opoziției este susținut mai cu retorică, mai cu ștaif, de o serie întreagă de așa-ziși analiști.

Pentru unul, despre care gurile rele spun că suferă influențe propagandistice nepermise rusești, episoadele ”Piața Victoriei” ar reprezenta un nou civism românesc.

Care nou civism românesc – venim și întrebăm?

Acela cu ”ciuma roșie” – slogan hitlerist?

Acela cu bebelușii în brațe (marele Nicușor Dan – părinte)?

Acela cu copiii de 5 ani care zic că ei protestează împotriva acestui guvern pentru că fură?

Cu alte cuvinte, parcă îi vedem pe șoimii patriei de odinioară… doar că acum sunt șoimii patriei noului civism.

Pentru altul, omniprezent, adesea cinic, adesea disprețuitor, ne aflăm în pasul al șaselea sau al șaptelea al derulării loviturii de stat (ciudat, deși marele analist este neoliberal și se dădea de ceasul morții în repetate rânduri cum să crească salariul minim la bugetari, că ce se fac bieții antreprenori? – preia teoria care vine dinspre Ambasada Rusiei).

Același distins analist se tot dă de ceasul morții că de ce un partid majoritar nu îl poate bloca pe rău-voitorul Johannis Klaus Werner.

Uite, de-aia, stimate Chirieac Bogdan, pentru că.

Pe de o parte, Johannis Klaus Werner forțează Constituția (tot forțând-o, a reușit performanța să întârzie cu o lună și jumătate țintarul guvernării – în treacăt fie zis, mai era nevoie și de ceva timp ca marele guvern Cioloș să prăduiască peste 1,5 miliarde de euro pentru înarmare din sursă germană fix în preajma Crăciunului).

Pe de alta, este limpede că o tentativă de suspendare – altminteri, perfect legitimă, îndreptățită și așteptată de foarte mulți oameni printre care ne numărăm de multă vreme – ar fi sortită eșecului și ar provoca o contraofensivă propagandistică pepeisto-oengisto-ambasade – episoade sinistre prin care am mai trecut.

Pe de altă parte, lăsându-i pe toți acești analiști la o parte (o notă bună pentru revenirea la neutralitate a unui analist marcant – Sorin Roșca Stănescu), estimăm că dacă domnii Dragnea și Tăriceanu nu grăbesc în Parlament adoptarea amendamentelor menite să corecteze aberațiile acestui Cod Penal – din care întâi de toate ar trebui să rezulte punerea la locul lui a acestui DNA – își vor pierde și libertatea, și pofta de viață alături de tinerele lor soții, și – mai ales – vor rata proiectul politic pe care atâta amar de lume l-a votat. Iar noi, ne vom mai pricopsi o dată – căci acesta ne-ar fi norocul adică destinul – cu marele Cioloș Dacian Julien.

Neobosita doamnă Kövesi – care baschetbalistă fiind are simțul timing-ului – va găsi și procurori tip faimosul Negulescu sau Papici, iar aceștia vor găsi și delatori animați de noul civism românesc, care vor declara sub jurământ că faimoasa ordonanță 13 a fost emisă la ordinul lui Dragnea (de unde favorizarea făptuitorului), iar domnul Tăriceanu se face vinovat de toate minunățiile, începând cu colonizarea Daciei de către Imperiul Roman.

Între timp, faimoasa opoziție parlamentară de care suntem atât de mândri, așteaptă la cotitură să moară odată vecinul, și să-și ia înapoi capra. Capra fiind România, cu noi toți.

Așa cum a așteptat fraudarea alegerilor despre care vorbesc unii, și marja de manevră pentru geniul neamului, d-sa domnul Johannis Klaus Werner, care să-i permită formarea unei alte majorități parlamentare și, în acest fel, să realizeze pohta ce-a pohtit: ”guvernul meu”.

Îl vor face oare unii încă o dată fericit pe d-sa domnul Johannis Klaus Werner?

CF Popescu

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.