Sala Mare a Teatrului Național, la ultimul spectacol, cu Ion Caramitru și Horațiu Mălăele

Ion Caramitru și Horațiu Mălăele și-au dat o ultimă întâlnire în Sala Mare a Naționalului bucureștean înainte ca teatrul să fie închis pentru finalizarea lucrărilor de renovare.

Spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, care va avea loc luni, 20 mai, de la ora 20.00. Cei doi mari actori, doi prieteni cu o afinitate comună pentru versuri, vor urca pe scenă pentru o ediție de gala (ultima inaintea vacantei) a celei mai aplaudate producții din ultimele sezoane, jucată cu casa închisă la fiecare dintre edițiile prezentate în București și în țară. Seducători, cu un umor irezistibil și cu profunzimea care i-a făcut legende, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele își dau replica, acompaniați de muzica extraordinarului violoncelist Adrian Naidin.

Caramitru  recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor – demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt Shakespeare, Topârceanu sau Eminescu. Același și mereu altul, Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta, așa cum remarca cândva critica, vorbind despre acest geniul comic, care a demonstrat că are la îndemână toate mijloacele artei. Cei doi parteneri de dialog improvizează, răsplătiți cu hotote de râs, în reprize vulcanice de haz spumos sau se pierd în tăceri pline de emoție, în momente cu o încărcătură sensibilă profundă. Violoncelul lui Adrian Naidin anunță mereu alte povești, capitole delicate sau în plină forță ale unui dialog-acrobat glisând de la umor spre teme profunde, de la poezie, spre experiențe de teatru și personale, de la suprafață spre adâncuri. “Este un spectacol puternic, de forță, dar și cu mult umor, o întâlnire între inimile noastre și celelalte mii, bătând de dor și regăsire, de patimă și fire, toate pe-o strună arămie, că vara ce-o să vie”, spune violoncelistul Adrian Naidin.

Spectacolul “Caramitru-Mălăele, Câte’n lună și în stele” va avea loc luni, 20 mai, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Național din București. Biletele se gasesc la casieria TNB, în oficiile Poștei Române si in magazinele INMEDIO semnalizate Bilete.ro și online, pe www.biletoo.rowww.blt.ro șiwww.bilete.ro .

SESIUNE DE AUTOGRAFE. După reprezentație, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele vor participa la o întâlnire pe scenă cu cititorii iubitori de teatru, care sunt invitați la o sesiune de autografe. Cei doi actori voi prezenta două prestigioase apariții editoriale: editia a 2 a din  volumul “Rataciri”, semnat de Horatiu Malaele, și reeditarea volumului biografic “Cu Ion Caramitru, de la Hamlet la Hamlet și mai departe”, semnat de Mircea Morariu. Întâlnirea de la București închide un turneu național, cel de-al doilea pe care cei doi mari actori îl acceptă în această formulă, după mini-seria reprezentațiilor programate, în premieră absolută, la începutul anului trecut, în principalele orașe din România. În ultimele două luni, spectacolul a fost aplaudat în mai multe orașe din țară, printre care Cluj, Târgu Mureș, Sibiu, Sighișoara sau Brașov.

ADRIAN NAIDIN, O REVELAȚIE A SCENEI CULTURALE. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor. Îi secundează cu har și credință pe cei doi mari actori, doi prieteni cu o afinitate comună către versuri, exploratori împătimiți ai unui teritoriu sensibil, în care se ascund multe virtuți scenice, teatrale, pe lângă multe dintre virtuțile sufletului.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin, continuă să testeze sunete și maniere de expresie în colaborări excepționale. Invitat special al lui Nicu Covaci în anul în care trupa Phoenix a împlinit 50 de ani de existență, Adrian Naidin a convins publicul cu vigoarea etno-rock, într-un insolit proiect fusion, testat deja într-o serie de spectacole organizate în țară și la București. Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat alături de pianistul Raul Kusak, a cântat cu Irina Sârbu pe scena Ateneului Român sau a convins în proiecte solo, prezentate în nenumărate festivaluri, de la Freedom Jazz Festival, până la Festivalul Folk You din Vama Veche.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.