Salonul Auto de la Geneva 2013: GTD, cel mai puternic Volkswagen Golf TDI din istorie

Compania germană Volkwagen marchează, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, 7-17 martie, începutul unei noi generații de mașini. GTD, cu un motor turbo diesel de 2 litri, ce dezvoltă 135kW/184 CP, cu 14 CP mai mult decât generația anterioară, este cel mai puternic VW Golf TDI din isorie.

Noul motor de 2 litri TDI livrează un cuplu maxim de 380 Nm de la 1.750 rpm și până la 3.250 rpm și corespunde deja standardelor Euro 6 în ceea ce privește poluarea. Golf GTD atinge 100 km/h în 7,5 secunde și este disponibil cu transmisie manuală cu șase viteze sau cu transmisie automatizată (DSG) cu șase trepte.

Totodată, GTD are eșapament cu avacuare dublă cromată, stopuri fumurii, cu LED, plăcuță de înmatriculare iluminată cu LED, roți de 17 inch (245/45 R17), suspensii sport, difuzor de aer și eleron în partea posterioară.

Scaunele sunt  sport, instrumente de bord specifice, tapițerie specială, pedale din inox, direcție progresivă, iluminare ambientală cu LED-uri albe, climatizare automată, senzori de parcare spate, sistemul multimedia Composition Touch, pachet de iarna.

Scaune sport, instrumente de bord specifice, tapiterie speciala, pedale din inox, directie progresiva, iluminare ambientala cu LED-uri albe, climatizare automata, senzori de parcare spate, sistemul multimedia Composition Touch, pachet de iarna, scrie Forbes.

Valoarea unei astfel de mașini se va ridica la aproximativ 30.000 euro cu TVA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.