Samsung anunță portofoliul complet de produse și soluții comerciale 5G

Samsung Electronics a prezentat portofoliul său de soluții end-to-end și produse de telefonie mobilă 5G pentru 2017. Printre produsele prezentate s-au numărat și dispozitive pentru acces la conexiune wireless fixă, o stație de bază radio 5G (cu unitate de acces 5G), infrastructură pentru următoare generație de produse de rețea și multe altele. Portofoliul comercial de produse 5G al Samsung este susținut de tot mai multe studii, dar și de expertiză de bază și cunoștințe solide, având în vedere faptul că există deja versiuni pre-comerciale ale echipamentelor respective care sunt analizate în toată lumea.

„Samsung s-a concentrat pe cercetarea și dezvoltarea de servicii 5G timp de aproape o jumătate de deceniu, iar această lansare de portofoliu reprezintă punctul culminant al unei perioade caracterizate de foarte multă muncă și mult angajament”, a declarat Paul Kyungwhoon Cheun, Executive Vice President and Head of Next Generation Communications Business Team. „Dat fiind faptul că produsele noastre 5G sunt deja aproape să fie lansate în faza pre-comercială în Statele Unite, începem să vedem și primele dovezi ale potențialului pe care îl au noile noastre servicii 5G – va fi interesant să urmărim cum vor evolua, în funcție de cum înaintăm cu lansarea acestora.”

La marginea rețelei

În timp ce Samsung a fost pentru mult timp un furnizor de produse pentru acasă de tip femto 3G și LTE, router-ul compact pentru locuințe 5G de la Samsung (Customer Premise Equipment sau CPE) reprezintă explorarea unor noi teritorii – de la extinderea rețelei de telefonie mobilă până la instalarea unui rețele wireless fixe. Router-ul 5G va oferi conectivitate directă și simplă la rețeaua fără fir, prin simpla plasare a router-ului lângă o fereastră care este aproape de stația de bază radio 5G. O rată de transmitere a datelor de până la 1Gbps va permite furnizorilor de servicii să dimensioneze rețelele care oferă o alternativă atractivă pentru implementările FTTH, adesea costisitoare.

Stația radio 5G în sine este o extensie naturală a celulelor mici LTE de astăzi, concepute pentru a fi instalate într-o configurație densă care permite rețelei să aibă o capacitate foarte mare. Sistemul suportă spectrul de 28GHz mmWave – o frecvență comună pe piețele 5G de top – și este capabil să furnizeze până la 10Gbps între dispozitive, în raza sa de acoperire. Cu un accent pe dimensiuni compacte și instalare ușoară, Samsung își propune să facă implementări de rețea 5G care să consume mai puține resurse, comparativ cu instalările de celele mici LTE de astăzi.

O rețea de bază complet virtualizată

Ca punct de control centralizat și direcție pentru traficul de rețea, rețeaua centrală joacă un rol critic, iar infrastructura de ultimă generație a rețelei Samsung oferă un salt semnificativ din punct de vedere al performanței și flexibilității, în conformitate cu cerințele și exigențele de utilizare a conexiunii emergente. Cu trecerea la o arhitectură bazată pe software, nucleul virtualizat capătă abilitatea de a împărți în mod flexibil resursele de rețea și chiar funcții individuale de rețea, cu scopul de a menține o eficiență operațională de vârf. Un exemplu în acest sens este abilitatea de a permite traficul mare de internet pentru a ieși din rețeaua furnizorului de servicii și a fi mai aproape de utilizator, reducând potențialul de congestie din cadrul rețelei operatorului, în același timp putând duce la îmbunătățirea răspunsului de serviciu pentru utilizatori.

Capabilități de gestionare a rețelei la nivel larg

Trecerea rețelei la o arhitectură virtualizată sau bazată pe software aduce un grad mai mare de complexitate în gestionarea diverselor sisteme, precum și la nivelul de configurare și de trafic. Prin exploatarea sistemelor de operare și de întreținere (MANO) și localizarea sistemelor virtuale de management (EMS), Samsung se poate asigura că fiecare componentă a rețelei rulează la eficiență maximă, și în deplină coordonare cu rețeaua globală. Sistemele de management ale rețelei sunt proiectate pentru a face față complexității arhitecturii de ultimă generație, oferind în același timp operațiunile de rețea de personal cu controale intuitive, pentru a gestiona furnizarea de servicii și performanțele rețelei.

Lansarea comercială

Având deja versiuni pre-comerciale pentru aceste produse și soluții cu operatorii din SUA, Coreea și Japonia, portofoliul de produse Samsung 5G reprezintă ultima etapă în adoptarea serviciilor 5G de către industrie. Profitând de experiența proiectelor de test programate pentru acest an, noul portofoliu de produse 5G de la Samsung va susține primul val de implementare a rețelelor 5G comerciale pentru a asigura lansarea de noi servicii și dezvoltarea unor noi scenarii de utilizare în noua eră a conectivității. Mergând mai departe, Samsung se va concentra pe extinderea portofoliului de 5G, cu suport pentru conectivitate sub 6GHz 5G, portofoliul Samsung putând fi ușor adaptat standardelor 3GPP.

Un nou dispozitiv Gear VR cu controller pentru o experință mai captivantă

Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat Samsung Gear VR cu Controller, dezvoltat de Oculus, primul dispozitiv cu controller al companiei. Noul Gear VR cu Controller extinde ecosistemul Samsung Gear VR și facilitează experiența de utilizare.

Pentru o utilizate mai simplă, Controller-ul dispune de un design ergonomic, curbat, putând fi utilizat cu o singură mână și oferind o mai bună interacțiune, reducând mișcările capului pentru o experiență confortabilă. În plus, Controllerul dispune de de:

  • Navigare îmbunătățită – touchpad-ul oferă o selecție a apalicațiilor mai rapidă și o interacțiune mai ușoară printr-o gamă mai variată de mișcări, inclusiv posibilitatea de a puncta, de drag and drop, de a trage dar și alte acțiuni, în timp ce Trigger permite o experiență îmbunătățită de gaming.
  • Mai puține mișcări pentru utilizare îndelungată – Tastele Home, Volum și Înapoi localizate pe Controller oferă utilizatorilor cele mai importante funcții la îndemână, astfel încât aceștia să rămână concentrați pe conținut.
  • Prindere sigură – Chiar și în timpul celor mai active momente, prinderea Controller-ului este sigură și oferă o utilizare confortabilă

„La Samsung,ne concentrăm pe stabilirea și depășirea standardului experiențelor de VR, astfel încât acestea să devină mai accesibile și mai calitative”, a spus YH Lee, Executive Vice President Mobile Communication Business, Samsung Electronics. „Gear VR cu Controller extinde ecosistemul nostru pentru a-i ajuta pe utilizatori să aibă o experiență mai captivantă, indiferent dacă se joacă sau dacă urmăresc un film.”

Noul Gear VR cu Controller dispune de o lentilă de 42 mm cu un unghi de vizualizare de 101 grade FOV și tehnologie avansată de corectare a distorsiunilor pentru a reduce orice neplăceri cauzate de mișcare. Acesta este compatibil atât cu micro USB, cât și cu USB Type C. De asemenea, noul Gear VR vine cu o bandă care susține controllerul atunci când acesta nu este folosit.

Noul Gear VR este compatibil cu Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 and S6 edge.

Specificații tehnice

  Samsung Gear VR cu Controller   Controller
Dimensiuni / Greutate 207.8 x 122.5 x 98.6mm / 345g Dimensiuni/Greutate 108.1 x 48.1 x 38.2mm / 64.3g
Lentile Φ42, FOV 101º x6.25 Control & Functii Touchpad (Clickable), Trigger, Home, Back, Volume
Senzori Accelerometru, Girometru, Proximitate Senzori Accelerometru, Girometru, Magnetic
Compatibilitate Galaxy S7, S7 edge, Note5,

S6 edge+, S6, S6 edge

Baterie AAA * 2ea (1000mAh, aproximatic  2 hours’ ore de utilizare zilnică pentru o durată de viață de 40 de zile)

*Toate funcționalitățile, caracteristicile și specificațiile precum și alte informații despre produs furnizate în acest document, fără a se limita la acestea, beneficiile, designul, prețul, componentele, performanța, disponibilitatea și capabilitățile produselo pot fi modificate fără un anunț prealabil.

Noi tablete

Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat Samsung Galaxy Tab S3 și Samsung Galaxy Book, două tablete cu design elegant și tehnologie avansată care asigură o experiență mobilă de cea mai bună calitate. Pentru pasionații de conținut digital, Galaxy Tab S3 aduce experiențe îmbunătățite în timpul jocurilor video și vizionărilor, oferind în același timp instrumente care îmbunătățesc productivitatea. Galaxy Book se adresează celor care caută o tabletă cu putere de calcul ridicată atât la birou cât și acasă.

Galaxy Tab S3 dispune de un ecran Super AMOLED de 9,7 inci, iar Galaxy Book vine cu ecrant TFT LCD de 10,6 inci sau ecran Super AMOLED de 12 inci.

Ambele tablete prezentate la Mobile World Congress oferă tehnologia premium Galaxy:

  • HDR (High Dynamic Range) pentru conținut video: Galaxy Tab S3 și Galaxy Book de 12 inci suportă conținut video în HDR (10 biți), oferind imagini realiste și culori profunde.
  • Samsung Flow: Samsung Flow ușurează lucrul atunci când ești în mișcare. Pentru o conectare în siguranță, Samsung Flow utilizează verificarea biometrică și poate conecta două dispozitive mobile pentru transfer de fișiere. De asemenea, acesta sincronizează notificările, astfel încât utilizatorii să nu rateze niciun mesaj important fie că utilizează smartphone-ul sau tableta.
  • S Pen* cu un design nou: Pentru o experiență naturală de scriere, noul S Pen are un vârf cu dimensiuni mai reduse, de 0,7 mm, și o sensibilitate ridicată la presiune. S Pen-ul dispune de asemenea de funcții utile precum Screen Off Memo pentru notițe rapide, PDF Annotation pentru editare simplă și instrumente avansate de desen.

 

Ambele tablete beneficiază de expertiza și tehnologia inovatoare Galaxy , inclusiv o cameră principală de 13 megapixeli cu autofocus, dar și o cameră frontală de 5 megapixeli pentru fotografii de calitate. Tabletele dispun de spațiu de stocare ce poate fi extins** și o baterie eficientă cu posibilitatea de încărcare rapidă. Bateria poate susține până la 12 ore de redare de conținut video în cazul Galaxy Tab S3 și 10,5 ore de redare video pentru Samsung Book (de 12 inci). Ambele dispozitive pot fi utilizate împreună cu tastaturi Pogo, fără a avea nevoie de încărcare separată sau alte operațiuni de conectare.

„La Samsung suntem hotărâți să depășim barierele experienței mobile și de calcul prin lansarea celor mai bune produse care să răspundă diferitelor solicitări și nevoi ale clienților”, a spus DJ Koh, President Mobile Communication Business în cadrul Samsung Electronics. Noul nostru portofoliu de tablete beneficiază de tehnologia premium care oferă utilizatorilor mai multă productivitate și versatibilitate, fie că le folosesc acasă, la birou sau atunci când sunt pe drum.”

                                                                                                                                                     

 

 

 

Samsung Galaxy Tab S3: versatilă și optimizată pentru divertisment   

 

Samsung Galaxy Tab S3 aduce un nou nivel de divertisment pe dispozitive mobile, oferind o experiență de vizionare aproape de cea cinematografică prin redarea conținutului la rezoluție 4K pe ecranul Super AMOLED. În plus, aceasta este prima tabletă cu difuzoare AKG by HARMAN pentru o experiență premium. Cu ajutorul conținutului oferit de parteneri precum Amazon, utilizatorii se vor bucura de filme originale HDR.

Optimizată pentru jocurile video, Galaxy Tab S3 dispune de tehnologia Vulkan API pentru grafică superioară și Game Launcher pentru o interfață optimizată și o experiență personalizată sau posibilitatea de folosi moduri de joc care să permită un gameplay neîntrerupt.

Datorită stilus-ului S-Pen îmbunătățit, Tab S3 permite utilizatorilor să fie mai productivi, mai creativi și să facă mai multe lucruri simultan. Galaxy Tab S3 a fost dezvoltată astfel încât să crească productivitatea utilizatorilui, prin încărcare mai rapidă și o autonomie mai mare.

 

Samsung Galaxy Book: mai multă putere și performanță cu un design 2 în 1

Disponibilă în versiuni de 10,6 inci și 12 inci, Galaxy Book se adresează celor care vor să își mențină productivitatea și atunci când sunt pe drum, având astfel nevoie de un dispozitiv cu putere de calcul ridicată, independent de un desktop. Noua tabletă este ușoară, iar datorită design-ului versatil poate fi transformată ușor într-un notebook.

 

Pentru performanțe îmbunătățite, Samsung Galaxy Book de 12 inci este echipată cu un procesor  Intel® Core™ i5 din generația a 7-a, Dual Core de 3,1 GHz, iar modelul de 10,6 inci dispune de un procesor Dual Core de 2,6 GHz Intel® Core™ m3 .

Galaxy Book vine cu sistem de operare Windows 10 pentru o utilizare facilă a suitei Microsoft Office  și productivitate maximizată. Totodată, tableta dispune și de o tastatură cu taste evidențiate, astfel încât utilizatorii să aibă o experiență cât mai apropiată de cea oferită de un computer tradițional.

Speicificații pentru Samsung Galaxy Tab S3 și Samsung Galaxy Book (de 10,6 și 12 inci)

 

  Samsung Galaxy Tab S3 Samsung Galaxy Book 10.6” Samsung Galaxy Book 12”  
Ecran 9,7” Super AMOLED QXGA (2048×1536) 10,6″ TFT FHD (1920×1280) 12″ Super AMOLED FHD (2160×1440)  
Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820

Quad Core 2.15GHz + 1,6GHz

Intel® Core™ m3, Dual Core 2,6GHz Intel® Core™ i5, Dual Core 3.1GHz  
LTE LTE Cat.6 (300Mbps) LTE Cat.6 (300Mbps) LTE Cat.6 (300Mbps)  
MEMORIE 4GB + 32GB

microSD până la 256GB

4GB + 64GB/128GB eMMC

microSD până la 256GB

4GB+128GB SSD
/ 8GB+256GB SSD

microSD până la 256GB

 
CAMERA 13MP AF + 5.0MP, Flash 5MP FF 13MP AF + 5MP  
PORT USB 3.1(Type-C) USB 3.1(Type-C),

Micro SD

USB 3.1(Type-C) x 2ports,
Micro SD
 
SENZORI Accelerometru, senzor Hall, RGB Sensor, amprentă, Gyro, Geometric Accelerometer, Hall, Light Accelerometer, Hall, Light  
CONECTIVITATE WIRELESS Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2X2 MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 4.2 Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2X2 MIMO, Bluetooth® 4.1 BLE Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2X2 MIMO, Bluetooth® 4.1 BLE  
GPS GPS + GLONASS, BEIDOU, GALILEO GPS + GLONASS GPS + GLONASS  
DIMENSIUNI/GREUTATE 237.3 x 169.0 x 6.0mm 429g(Wi-Fi) / 434g(LTE) 261.2 x 179.1 x 8.9 mm,
640g(Wi-Fi) / 650g(LTE)
291.3×199.8×7.4mm,

754g(Wi-Fi / LTE)

 
BATERIE 6,000mAh,

Fast Charging

30.4W / până la 10ore,

Fast Charging

39.04W / până la 10.5ore,

Fast Charging

 
OS/UPGRADE Android 7.0 Windows 10 Windows 10  
SAMSUNG SERVICES & APPLICATIONS Samsung Smart Switch, Samsung Notes, Air Command, Samsung Flow Samsung Notes, Air Command, Samsung Flow Samsung Notes, Air Command, Samsung Flow  
VIDEO Recording: 4K (3840×2160) @ 30fps

Playback: 4K (3840×2160) @ 60fps

Recording: FHD(1920X1080) @30fps

Playback: 4K(3840X2160) @30fps

Recording: FHD(1920X1080) @30fps

Playback: 4K(3840X2160) @60fps

 

 

 

*Toate funcționalitățile, caracteristicile și specificațiile precum și alte informații despre produs furnizate în acest document, fără a se limita la acestea, beneficiile, designul, prețul, componentele, performanța, disponibilitatea și capabilitățile produselor pot fi modificate fără un anunț prealabil.

**Unitățile de stocare suplimentară sunt comercializate separat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.