Samsung lansează Smart Home, o nouă eră a casei Smart

 Samsung Electronics a anunțat Samsung Smart Home, un serviciu care permite televizoarelor Smart, aparatelor de uz casnic și smartphone-urilor să se conecteze și să fie gestionate de pe o singură platformă integrată.

Samsung Smart Home a fost anunțată la Consumer Electronics Show (CES) 2014, în Las Vegas, serviciul urmând să fie lansat comercial prin intermediul întregii game de aparate și dispozitive Samsung în prima jumătate a anului 2014. Urmărind viziunea sa pentru o lume conectată, Samsung va colabora cu mai mulți parteneri pentru a extinde disponibilitatea serviciului Smart Home, punând astfel bazele unei ecosistem dezvoltat de echipamente conectate.

„Prin Samsung Smart Home, în calitate de lider mondial în producția de dispozitive inteligente, investim pentru a face conectivitatea la domiciliu o realitate pentru consumatorii de astăzi”, a declarat Wonpyo Hong, președinte Media Solutions Center în cadrul Samsung Electronics. „În perioada următoare vom lansa servicii destinate casei care să le permită în continuare utilizatorilor noștri să se bucure de noua experiență Smart Living şi nu numai atât”.

Funcțiile unice ale Samsung Smart Home le permit utilizatorilor să controleze și să gestioneze dispozitivele printr-o singură aplicație de conectare a aparatelor personale și casnice – de la frigidere și mașini de spălat la televizoare Smart, camere digitale, smartphone-uri și chiar dispozitivul portabil GALAXY Gear. Acestea sunt conectate prin intermediul unei platforme integrate și a unui server.

Samsung Smart Home va avea inițial disponibile trei funcții principale care le vor permite utilizatorilor să se conecteze cu dispozitivele lor de oriunde, oricând: Device Control, Home View și Smart Customer Service.

Cu Device Control, utilizatorii pot crea și utiliza setări personalizate pe dispozitivele lor mobile sau televizoarele Smart pentru a monitoriza sau controla aparatele casnice – de exemplu, să pornească aerul condiționat sau să aprindă luminile – fie că aceștia se află în interiorul sau în afara casei, sau chiar în timp ce călătoresc în străinătate. La simpla atingere a unei iconițe a aplicației Smart Home pe dispozitivul lor, serviciul permite controlarea unuia sau mai multor dispozitive simultan, indiferent unde se află.

Smart Home oferă, de asemenea, o funcție de comandă vocală disponibilă pe toate dispozitivele controlate. Dacă un utilizator spune „ies afară” ceasului său GALAXY Gear, dispozitivele de iluminat și aparatele selectate sunt dezactivate. În cazul în care utilizatorul spune „noapte bună” telecomenzii televizorului Smart, acesta se va opri, iar luminile se vor stinge treptat. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, funcția de control prin chat prin aplicația de pe smartphone, un mod la îndemână și distractiv de a comunica cu dispozitivele lor.

Cu funcția Home View, utilizatorii pot utiliza smartphone-ul pentru vedea imagini ale casei în timp real, prin intermediul camerelor integrate în dispozitivele din casă. Serviciul de Customer Service al tehnologiei Home Smart notifică utilizatorii atunci când este timpul ca aparatele casnice să fie duse în service sau când trebuie înlocuite consumabilele, oferind, de asemenea, și asistență în serviciile după cumpărare.

Implementarea serviciului Samsung Smart Home se va concentra inițial pe o gamă de televizoare Samsung Smart, electrocasnice și smartphone-uri. Serviciul își va extinde treptat aria de acoperire incluzând și alte produse Samsung, precum și dispozitive și aparate de la alți producători.

Samsung a dezvoltat, de asemenea, un protocol de software (SHP) pentru Smart Home pentru a permite conectivitatea între toate produsele Samsung Smart Home, precum și cu cele de la alți producători de dispozitive și electrocasnice. Prin această strategie, Samsung, în colaborare cu partenerii săi, își propune să creeze o bază pentru un ecosistem de servicii pentru o casă conectată.

De asemenea, Samsung pregătește extinderea serviciului Smart Home pentru a acoperi alte arii de interes: energie, securitatea accesului în casă, asistență medicale, precum și aplicații eco pentru casă, prin intermediul parteneriatelor cu furnizorii de servicii din aceste sectoare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.