Samsung, primul PCI-Express SSD din industrie, pentru notebook-uri ultra-slim

Samsung Electronics Co, Ltd., liderul mondial în tehnologia produselor de stocare, a anunțat că va exinde producția primului PCI-Express (PCIe) solid state drive (SSD) din industrie, pentru viitoarele generații de notebook-uri ultra-slim.

„Prin intermediul dispozitivului Samsung XP941, am devenit prima companie care oferă cel mai performant SSD PCIe pentru producătorii de PC-uri la nivel mondial, astfel încât aceștia să poată lansa notebook-uri ultra-slim extrem de performante, începând cu acest an”, a declarat Young-Hyun Jun, vice-președinte executiv al diviziei Memory Sales & Marketing din cadrul Samsung Electronics. „Samsung intenționează să continue producția celor mai avansate soluții PC și să susţină companiile de IT pe plan mondial în a oferi oferi soluţii extrem de fiabile.”

Samsung a început să furnizeze noul SSD marilor producători de notebook-uri la începutul acestui trimestru. Gama XP941 este formată din SSD-uri de 512, 256 și 128GB.

Noua gamă de SSD-uri Samsung XP941 oferă un nivel de performanță peste cel al interfeței SATA 6Gb/s. Samsung XP941 permite citirea secvențială de date la viteze ce depășesc 1.400 MB/s (megabiți pe secundă), fiind cel mai înalt nivel de performanță disponibil cu o interfață PCIe 2.0. Acest lucru permite unității să citească 500GB de date sau 100 de filme HD de o mărime de 5GB (gigabytes) în doar șase minute, sau 10 de filme HD de 5GB în 36 de secunde. Noile dispozitive de la Samsung sunt de aproximativ șapte ori mai rapide decât un hard disk (care ar avea nevoie de peste 40 de minute pentru aceeași sarcină), și cu mai mult de 2,5 ori mai rapid decât cel mai rapid SATA SSD.

Prin producția pe scară largă a noului PCIe SSD, Samsung a pus bazele dezvoltării noilor game de SSD la nivel global, fapt ce va impulsiona atât performanța cât și capacitatea de stocare a SSD-urilor.

XP941 este disponibil în format M.2 (80mm x 22mm), cu o greutate de aproximativ șase grame – fiind de nouă ori mai mic decât un SSD bazat pe SATA de 2,5 inci. De asemenea, volumul dispozitivului XP941 este de aproximativ de șapte ori mai redus decât cel al SSD-urilor de 2,5 inci, eliberând mai mult spațiu pentru bateria notebook-ului și furnizând astfel oportunitatea unei mobilități sporite, care va dezvolta confortul utilizatorului.

Samsung intenționează să își extindă volumele de producție pentru dispozitivele de înaltă performanță NAND flash de 10-nanometri*, fapt ce va menține avantajul companiei pentru dispozitivele PCIe SSD pentru PC-uri ultra-subțiri și notebook-uri.

* Notă: clasa de 10-nanometri înseamnă un nod de proces tehnologic undeva între 10 și 20 de nanometri.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.