Sanitas: Dacă se va ajunge la şomaj, se vor acorda plăţi compensatorii

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat marţi, 19 martie, la Târgu Mureş, că în urma discuţiei cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a stabilit ca, dacă se va ajunge în cele din urmă la disponibilizarea unor persoane din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publice (DSP), să se acorde plăţi compensatorii.

‘Din DSP-uri va fi un maxim 3% (plecări – n.r.). Dânsul (ministrul Sănătăţii – n.r.) are în vedere plecările naturale ale persoanelor care se apropie de limita de pensionare, posturile care erau bugetate, dar nu erau ocupare vor fi scoase din evidenţa dânşilor. La intervenţia Federaţiei Sanitas, dacă cu toate aceste măsuri se va ajunge la şomaj, avem promisiunea fermă a dânsului că se vor acorda plăţi compensatorii (…) Cuantumul nu e stabilit, dar ar fi pentru prima oară când în sistemul sanitar se va face această reparaţie morală până al urmă, pentru nişte oameni care, poate datorită vârstei, vor părăsi sistemul. Toate lucrurile care se vor întâmpla, plecând de la legislaţie, de la reorganizare, la criteriile de realocare-reangajare a colegilor noştri, toate se vor face cu consultarea Sanitas’, a subliniat Marius Sepi.

Acesta a susţinut că acordul semnat cu Ministerul Sănătăţii este ‘o protecţie’, atât din punctul de vedere al garantării locurilor de muncă, a unui sistem de plată corect, bazat pe criterii de performanţă şi de garantare a tuturor drepturilor prevăzute în contractele colective de muncă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.