Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

„Săptămâna cadeţilor” organizată de Ministerul Apărării Naţionale

Publicat: marți, 23 octombrie 2018

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada octombrie-noiembrie, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acţiuni „Săptămâna cadeţilor” în colegiile naţionale militare „Tudor Vladimirescu” din Craiova, „Mihai Viteazu” din Alba Iulia, „Dimitrie Cantemir” din Breaza şi „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri ale Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța şi Forţelor Terestre „Basarab I” din Pitești, la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică  „Decebal” din Sibiu, dar și la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti.

În cadrul acestui eveniment, elevi selecţionaţi pe bază de voluntariat din instituţii civile de învăţământ  sunt  invitaţii elevilor și studenţilor militari, pentru a se familiariza cu activităţile desfăşurate într-o instituție militară de învățământ.

Acţiunea „Săptămâna cadeţilor” face parte din campania de promovare a Armatei României şi își propune să realizeze schimburi de experiență între instituţiile militare şi civile de învăţământ, contribuind astfel la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora.

Până la această dată, acțiunile s-au desfășurat la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova,  în data de 22 octombrie și la  Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, unde activitățile de promovare a învățământului militar continuă și astăzi 23 octombrie. Așa cum se va întâmpla și la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

După ce în prealabil Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a desfășurat o serie de întâlniri în ziua de 22 octombrie, acestea vor fi continuate și pe  26 octombrie. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti va încheia luna cu acțiuni programate în perioada 29 octombrie – 01 noiembrie.

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța deschide seria de evenimente a lunii lui Brumar,  în perioada 05-09 noiembrie, serie continuată de către Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal” din Sibiu, în zilele de 6 și 7 noiembrie și Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti, în perioada 12-16 noiembrie.

Foto: Daniel Dorobanțu,
Trustul de Presa al Ministerului Apararii Nationale

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105328

Publicat de la data oct. 23 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 noiembrie 2018, 0:54
 

NE
Precipitaţii
7°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:12
Apus: 16:48
Prognoza 16 noiembrie 2018
Zi
 

ENE
Precipitaţii
6°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Parţial noros
-1°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 149.217 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team