Săptămâna Modei de la New York: Între eclectic și anii ’80

Umeri pronunţaţi, volum şi bogăţie de materiale, creatorul american Marc Jacobs a plonjat la rândul său în nostalgia anilor ’80 prin colecţia sa prezentată la Săptămâna Modei de la New York, relatează joi AFP.

Miercuri seară au defilat manechine îmbrăcate în mantouri supradimensionate în culori vii, cu nasturi mari, purtând pe cap pălării cordobeze negre trase până la nivelul ochilor şi oferind o călătorie nostalgică spre anii ’80.

A suflat un aer ‘flamboyant’ şi ”extravagant’ asupra acestei colecţii toamnă/iarnă 2018, prin varietatea modelelor propuse.

Designerul newyorkez în vârstă de 54 de ani a optat pentru a accentua caracterul opulent al colecţiei sale pe „ţesăturile bogate şi magnifice”, precum caşmirul sau mătasea.

Ţinutele sale au fost accesorizate cu eşarfe sau etole, sau veste care au dat şi mai mult volum siluetelor şi o alură excepţională, admirate din primele rânduri de cântăreţele de rap Cardi B şi Lil’ Kim, invitate de onoare.

Unele ţinute au emanat un aer „structural” conferit de sacourile cu umerii foarte pronunţaţi şi pantalonii din piele, cu talia bine marcată şi fină.

În acelaşi spirit definit de volum, rochiile s-au remarcat prin amplitudine, accentuată de inserţiile de voal sau de pliseuri, simbol al unei colecţii în acelaşi timp îndrăzneaţă, dar bine controlată în toate detaliile.

Prezentarea a fost salutată pe reţelele de socializare şi considerată o rază de soare pentru actuala New York Fashion Week, o demonstraţie de forţă şi un element-far al săptămânii de modă newyorkeze.

Miercuri dimineaţă, creatorul de modă american Michael Kors a prezentat o colecţie foarte eclectică în care au predominat culorile, croielile şi imprimeurile. Au fost liniile directoare ale unei colecţii destinate femeilor moderne şi pentru toate gusturile.

„Ultimul lucru pe care vi-l doriţi este ca cineva să vă dicteze ceea să purtaţi, când şi cum”, a scris pe Twitter designerul în vârstă de 58 de ani, aflat în fruntea unui imperiu al modei. „Însă voi trebuie să fiţi cele care să alegeţi ce să purtaţi”, a precizat Twitter.

În privinţa imprimeurilor au predominat trei mari categorii: carourile, florile desenate şi animal printul leopard.

Pentru seară, Kors a mizat pe negru pentru salopetele din paiete cu mâneci bufante, sau pentru rochiile satinate cu intarsii din dantelă foarte sugestive, sau cu umerii decoltaţi. Imprimeul leopard s-a remarcat şi la accesorii precum curele, pantofi şi canadiene.

Prezentarea designerului american, foarte popular în SUA, a atras numeroase celebrităţi precum Zendaya, Emily Blunt sau Blake Lively.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.