ACTUALITATE ALEGEREA NOASTRA 

Şapte judeţe din sudul ţării, sub Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol

Şapte judele din sudul ţării se vor afla de miercuri dimineaţa, de la ora 6:00, până miercuri seara, la ora 20:00, sub Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Judeţele avertizate de meteorologi sunt: Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea.

În aceste zone vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 55 – 65 km/h şi local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

 

Prognoza meteo BUCUREȘTI

28.02.2018, ORA 08 – 01.03.2018. ORA 08
Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la -15…-14 grade, mai scăzută până în jur de -18 grade la periferie; maxima termică nu va depăși -7…-6 grade.
În cursul zilei va continua să ningă, moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă în general de 6 … 8 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei când rafalele vor mai atinge 40…45 km/h, spulberând și viscolind zăpada
. După-amiază vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar va continua să ningă până la începutul nopții.
Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 20…35 cm.

01.03.2018, ORA 08 –  02.03.2018. ORA 08
Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului; maxima termică nu va depăși -7 grade, iar noaptea temperatura va coborî până la -19…-16 grade, posibil mai scăzută la periferia orașului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Switch to desktop version