Săracă ţărişoara mea, România!!! (VII)

M-am născut aici, în România, în oraşul port la Marea Neagră, Constanţa. Este ţara pe care nu am părăsit-o niciodată şi nici în viitor nu mă bate gândul să o fac, chiar dacă din cauza unor mentalităţi greşite şi a unor indivizi fără suflet şi caracter am suferit cu vârf şi îndesat aici, unde am crescut, m-am format şi afirmat ca cetăţean al acestui stat.

Şi, deşi de-a lungul vieţii am avut multiple oferte de a-mi alege o altă ţară, am refuzat să fac acest pas. De ce? Fiindcă am învăţat la şcoală şi ştiu de la istorici că mă trag dintr-un popor european care încă trăieşte acolo unde a văzut lumina zilei pentru prima dată. Mă trag dintr-un popor care a cunoscut scrierea înaintea tuturor.

O dovedesc tăbliţele de la Tărtăria. Stră-străbunicii mei ştiau  să se semneze încă cu 7000 de ani în urmă, în timp ce scrierea sumeriană a apărut o mie de ani mai târziu.

Dragi români, vă rog să înţelegeţi că aşa cum este la latitudinea fiecăruia dintre noi de a face unele schimbări în viaţa şi familia noastră, tot aşa putem schimba câte ceva la nivel de ţară, până nu este prea târziu, schimbări pe care să le facem în funcţie de conştiinţa noastră. Pentru materializarea acestui deziderat, iată ÎNDEMNUL meu pentru naţiunea română:

  1. Alegeţi întotdeauna să trăiţi prin alegere, nu la voia întâmplării.
  2. Învăţaţi, dragi conaţionali,să fiţi motivaţi în deciziile voastre, nu vă lăsaţi manipulaţi.
  3. Este important pentru viaţa noastră, pentru locul în societate, să învăţăm să fim utili, nicidecum utilizaţi.
  4. Totdeauna tu eşti cel care poate face ceva, să-ţi doreşti o schimbare printr-o decizie fermă, iar pentru asta să nu fii  niciodată oscilant, şovăielnic ori să-ţi găseşti scuze şi justificări.
  5. Oriunde te-ai afla, ziua sau noaptea, vara sau iarna, acasă ori la locul de muncă, când te gândeşti să faci politică, învaţă să fii tu însuţi, să aplici crezul şi convingerile tale, să excelezi în tot ce întreprinzi, nicidecum să copiezi năravurile celor pe care îi întâlneşti pe parcursul vieţii.
  6. Românule, fii mândru de tine şi stimează-te ca să fii stimat!  Dacă faci lucruri bune pentru tine şi semenii tăi, pentru cetatea în care trăieşti, pentru ţara ta, România, evită să ajungi în situaţia de a te văicări pentru nerealizările şi neîmplinirile tale.
  7. Dragii mei compatrioţi, învăţaţi să nu vă mai „plângeţi de milă” pentru că aţi ratat nu ştiu ce oportunităţi ori aţi pierdut trenul care v-ar fi dus spre victorie. Ascultaţi-vă instinctul, sufletul, care vă spune că se vor mai ivi alte şanse în viaţa voastră.
  8. Întotdeauna să fiţi pregătiţi de orice scenariu şi dă ghes la tot ce îţi cere vocea ta interioară, ignorând opiniile aleatorii ale celor din preajma voastră.

 Îmi doresc cu ardoare să faceţi tot ce am enumerat mai sus pentru că guvernanţii nu-şi doresc o populaţie inţeleaptă şi educată. O astfel de naţiune e greu de manipulat, îşi cunoaşte bine valoarea civică, participă activ la viaţa comunităţilor în care trăiesc, au atitudine, gândesc, discern adevărul de minciună, analizează evenimentele, cunosc importanţa votului, proiectează simulări cu propriul viitor.

Politicienii sunt fericiţi cu o populaţie neinformată, uşor de îmbrobodit, aflată parcă într-o stare letargică, lipsită de voinţă, căreia să-i croiască un viitor  searbăd, fără drepturi şi fără prosperitate, dar supuşi, docili şi ascultători atunci când trebuie să le plătească tot felul de taxe şi impozite aberante, să le respecte ordinele şi, mai ales, din 4 în 4 ani să-i aleagă tot pe ei!

Cu un popor cu voinţa şi conştienţa de sine anihilate timp de 50 de ani de comunism şi dictatură securisto-stalinistă, cu un sistem totalitar, imoral şi criminal şi 30 de ani de capitalism de junglă, am ajuns să fim conduşi de politicieni care treptat ne-au suspendat toate drepturile fundamentale, indivizi aroganţi, corupţi, incompetenţi, mincinoşi, duplicitari, oportunişti, aroganţi cu cei care i-au votat şi servili cu cei din vârful piramidei democraţiei dâmboviţene, slugoi puturoşi, inculţi şi cu sufletele vândute, o adunătură de penali până în măduva oaselor. Tagma politicienilor a fost şi a rămas aceeaşi de secole, aşa cum ne spune cunoscutul proverb „lupul îşi schimbă blana, dar năravul nu”!

Şi ca să vedeţi că în materie de politicianism istoria se repetă, cu mai bine de un secol în urmă, marele scriitor rus Feodor Dostoievski  spunea, citez:

Vremurile noastre sunt vremea mediocrităţii, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacităţii de a te apuca de treabă şi a dorinţei de a avea totul de-a gata, iar compatriotul nostru, Octavian Goga, poetul pătimirii noastre, nota cu tristeţe următoarele: Ţară de secături, ţară minoră, neadaptabilă, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei! Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti…Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.

Românule, învaţă să alegi tot ce e bun pentru tine, copiii tăi şi viitorul acestei ţări, nu pentru cei care îşi aduc aminte de tine doar în ani electorali, când, fără pic de ruşine, te mint şi amăgesc cu promisiuni deşarte.

 

 

Preşedinte Fondator OADO,

    Prof.univ.dr. Florentin Scaleţchi

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.