Săracă ţărişoara mea, România!!! (VIII)

M-am născut aici, în România, în oraşul port la Marea Neagră, Constanţa. Este ţara pe care nu am părăsit-o niciodată şi nici în viitor nu mă bate gândul să o fac, chiar dacă din cauza unor mentalităţi greşite şi a unor indivizi fără suflet şi caracter am suferit cu vârf şi îndesat aici, unde am crescut, m-am format şi afirmat ca cetăţean al acestui stat.

Şi, deşi de-a lungul vieţii am avut multiple oferte de a-mi alege o altă ţară, am refuzat să fac acest pas. De ce? Fiindcă am învăţat la şcoală şi ştiu de la istorici că mă trag dintr-un popor european care încă trăieşte acolo unde a văzut lumina zilei pentru prima dată. Mă trag dintr-un popor care a cunoscut scrierea înaintea tuturor.

O dovedesc tăbliţele de la Tărtăria. Stră-străbunicii mei ştiau  să se semneze încă cu 7000 de ani în urmă, în timp ce scrierea sumeriană a apărut o mie de ani mai târziu.

Oare de ce tu, românule, eşti aşa de pornit pe politicienii care nu şi-au schimbat năravurile, indiferent de perioada istorică pe care am parcurs-o?

Nu trebuie să înţelegi multă politică şi să fii un geniu ca să constaţi că parlamentarii îşi votează legi speciale, care să-i protejeze împotriva judecăţii pentru hoţiile, abuzurile şi prostiile pe care le fac.

Se ascund în spatele legilor făcute special pentru ei! Am avut chiar situaţii în istoria recentă de 30 de ani de democraţie deşănţată, de junglă, când s-a dat o lege pentru o singură persoană!! Fură şi se acoperă unii pe alţii, îşi creează tot felul de sinecuri cu bani de la statul român, din care se înfruptă ei, familiile lor şi gaşca lor!!!

Toţi preşedinţii aleşi de români au vrut schimbarea Constituţiei, pe care şi-au dorit-o după  chipul şi asemănarea lor. Au făcut referendumuri în acest sens cu întrebări care de fapt răspundeau intereselor de partid sau sferelor de influenţă ale lor.

De foarte multe ori, pe canale oculate, am luat cunoştinţă despre faptul că trebuie să recuperăm o parte din tezaurul României aflat în vistieriile altor ţări, că sunt state din întreaga lume care ne datorează sume, numai că pe parlamentarii români nu i-a interesat acest lucru. Ei refuză să investigheze aceste informaţii importante pentru toţi românii. Ei şi-au de apărat interesele meschine, nu interesul naţiunii, uitând de jurământul depus la investitură, indiferent de poziţia pe care au obţinut-o în structurile statului.

Să nu uităm niciodată, dragi români, că indiferent de politicile bune, proaste sau foarte proaste pe care le fac politcienii noştri, noi suntem legaţi de istoria de ieri şi de azi, pe care trebuie să o lăsăm moştenire generaţiilor viitoare, dacă vrem ca naţiunea română să nu piară!

Deşteaptă-te române, deşteaptă-te frate şi prietene din lâncezeala în care bălteşti, trezeşte-te şi scutură-te de praful de pe tine, că eşti la un pas să fii scos afară din istoria milenară a omenirii, ca pe o întâmplare neplăcută a ei!

Deşteaptă-te din adormirea la care te-au afundat politicienii tăi sau nişte puteri străine, chiar oculte uneori, şi nu lăsa să ţi se şteargă viaţa şi istoria neamului tău în nu ştiu ce capitală străină, printr-o decizie mârşavă, halucinantă şi perversă, luată la masa tratativelor din spatele uşilor închise, la care tu nu eşti acceptat.

Nu fi indiferent şi indolent cu tot ce ţi-au lăsat străbunicii tăi, părinţii tăi şi neamul românesc! Nu fi pasiv când vezi că îţi rămân copiii pe drumuri şi românii ajung să fie sclavi ai unora care nici nu existau când tu, române, ştiai să scrii.

Prea uşor, pe timp de pace, am renunţat la cel puţin 5 milioane de compatrioţi în ultimii 30 de ani, care au ales să-şi părăsească pământul natal, locurile copilăriei, bunicii, părinţii, toate celelate rude şi prietenii, doar pentru un trai mai posper, dar cu siguranţă plin de multe frustrări, tristeţe, suferinţă, ba uneori chiar şi umilinţe.

Deşteaptă-te române, până nu va fi prea târziu!!!

Preşedinte Fondator OADO
Prof.univ.dr. Florentin Scaleţchi

 

Comments

comments

3 comentarii la „Săracă ţărişoara mea, România!!! (VIII)

 • 24 august 2020 la 13:12
  Permalink

  Ce putem face pentru a îndrepta lucrurile făcute rău de la Revoluție până în prezent.
  Românii (unii sunt lași, alți barfitorii, alții comozi, etc)NU SE IMPLICĂ DECÂT DACĂ ÎI MERGE LUI RĂU

  Răspunde
  • 30 august 2020 la 6:12
   Permalink

   Salvam România prin reformarea Parlamentul României. Simplu, federalizam votul pe județe prin rețeaua profesioniștilor independenti “Renaștem” . Propuneti candidații din județul vostru si trimitetii pe mail; (numele județului) alba@renastem.ro ………vrancea@renastem.ro. Cansultati pe Facebook grupul Reformarea Parlamentului României.

   Răspunde
 • 30 august 2020 la 6:13
  Permalink

  Salvam România prin reformarea Parlamentul României. Simplu, federalizam votul pe județe prin rețeaua profesioniștilor independenti “Renaștem” . Propuneti candidații din județul vostru si trimitetii pe mail; (numele județului) alba@renastem.ro ………vrancea@renastem.ro. Cansultati pe Facebook grupul Reformarea Parlamentului României.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.