Scandal cu achiziție de măști și demisii din partidul cancelarului Merkel

Cu foarte puțin timp înaintea alegerilor, doi membri ai Uniunii Creștin-Democrate, formațiunea cancelarului Angela Merkel, și-au anunțat demisia, în urma unui scandal referitor la achiziția de măști de protecție, scrie Euractiv.

Nikolas Löbel a anunțat că se va retrage la sfârșitul lunii august și nu va mai candida, „pentru a nu aduce alte daune în plus partidului”, după ce în spațiul public au apărut nformații potrivit cărora ar fi primit 250.000 de euro pentru a facilita o achiziție de măști de protecție pe care a făcut-o statul german.

În același timp, politicianul și-a cerut scuze public și a anunțat încheierea imediată a calității sale de membru al grupului parlamentar de centru-dreapta în care activează.

Să fiu membru al Bundestag și să am posibilitatea de a-mi reprezenta orașul, Manheim, a fost o onoare și implică o datorie morală. Îmi asum responsabilitatea pentru faptele mele și suport consecințele”, a afirmat politicianul, citat de „Der Spiegel”.

La rândul său, Georg Nüsslein s-a retras din funcție, după ce a fost acuzat că a primit peste 600.000 de euro prin intermediul unei firme de consultanță, pentru a media achiziția de către stat a unei tranșe de măști de protecție.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.