Scandal în China: Producătorii de seruri, acuzați că au lansat vaccinuri false pe piață

Scandal de proporții în China din cauza vaccinurilor de calitate foarte proastă. Autoritățile au declanșat cea mai amplă anchetă în acest domeniu după ce, recent, s-a aflat că mai multe seruri ar fi fost contrafăcute. Inițial a fost vorba despre vaccinul antirabic, dar acum investigația s-a extins și altele.

Înspăimântați de ce ar putea să li se întâmple, internauții chinezi au reușit să scape de vigilența cenzurii de pe net și cer explicații. Așa a ajuns scandalul și în presa internațională. Guvernul de la Beijing a ordonat o anchetă fără precedent, explicând că de data aceasta a fost depășită orice limită a moralității. În urma câtorva controale, cel mai mare producător de seruri a fost prins că sub denumirea de vaccin antirabic fabrică, de fapt, un ser care nu asigura imunizarea.

XU MIAO, Agenția Națională pentru Produse Biologice: „Prin urmare, compania nu mai are voie să-şi reia producţia, iar vaccinurile de pe stoc nu pot fi vândute”.

Scandalul a explodat după ce autoritățile dintr-o provincie din nordul țării au anunțat că cel puțîn 150 de mii de oameni au fost vaccinați cu un ser care ar fi trebuit să fie trivalent, în principal împotriva difteriei și tetatnosului, și care în realitate era mai mult apă chioară.

Serurile erau produse însă de altă companie. Părinții, care nu mai au încredere în medicamentele chinezești, au început să se aprovizioneze din străinătate.

Sursa: Știrile TVR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.