Schimbare de direcție în proiectul legăturii rutiere Moldova-Transilvania: Autostrada Brașov-Bacău-Pașcani-Iași

MINISTERUL TRANSPORTURILOR în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, are responsabilitatea pregătirii și gestiunii portofoliului de proiecte pentru finanțarea din fonduri europene în perioada 2014-2020 și post 2020 în conformitate cu Master Planul General de Transport (MPGT), se arată într-un comunicat al instituției.

Autostrada Brașov-Bacău-Pașcani-Iași este compusă din 3 sectoare, identificate în MPGT, și anume:

Sectorul de autostradă Brașov – Bacău, se regăsește în MPGT la  “Capitolul I – proiecte noi  (Comprehensive)”, în perioada 2020-2030.

Sectorul Bacău-Pașcani, conform MPGT, este identificat la nivel de drum expres în cadrul “Capitolul IV –  proiecte noi (Core)”, în perioada 2014-2020. Reamintim că în conformitate cu MPGT standardul de drum expres se va modifica în autostradă în condițiile în care valorile de trafic și indicatorii tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții justifică noul standard sau în cazul în care trebuie păstrată soluția unitară la nivel de coridor .

Autostrada Pașcani – Iași – Ungheni, face parte din autostrada Tg. Neamț – Iași- Ungheni, identificată în cadrul MPGT “Capitolul III –  proiecte noi (Core)”, în perioada 2014-2020.

O soluţie mincinoasă scoasă din joben de PSD-ALDE în prag de Anul Nou

Anunţul ministrului Transporturilor, Felix Stroe, în timpul şedinţei de Guvern de ieri, prin care urmăreşte să pună cruce proiectului autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş, este unul revoltător pentru ieşeni, precizează deputatul liberal Dumitru Oprea.

”Noua variantă propusă de Guvern, spune domnia sa, prevede ca două proiecte la fel de importante (Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş şi Bacău-Braşov) să fie comasate într-unul singur, prelungind însă cu sute de kilometri drumul de la Iaşi până în Vestul ţării. ”

Liberalul consideră că soluţia, care pare una de compromis şi care ar părea că încearcă să rezolve pretenţiile legitime ale regiunii Moldova, încalcă nu numai bunul simţ, dar şi însuşi programul de guvernare cu care s-a lăudat până la isterie PSD-ul.

”Având în vedere şi faptul că guvernele Grindeanu şi Tudose au reuşit performanţa istorică de a nu da în 2017 în exploatare nici un kilometru de autostradă, nu cred că putem lua în serios nici memorandumul privind lucrările de infrastructură pe care l-a scos, în prag de Anul Nou, ministrul Stroe.

Reamintim că PSD promis nu două, ci trei autostrăzi pentru Moldova: Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş, Bacău-Braşov şi Iaşi-Bucureşti! Toate sunt scrise negru pe alb în Sfântul Program de Guvernare, despre care domnul Dragnea afirma răspicat în campania electorală că, dacă nu va fi aplicat, PSD-ul pleacă de la Guvernare, asumându-şi oprobriul public.”

Deputatul liberal cere doar de implementarea Masterplanului pe Transport agreat cu Uniunea Europeană, demararea licitaţiilor şi începerea lucrărilor și renunțarea la orice tip de memorandum sau la tot felul de ”promisiuni fără acoperire şi soluţii scoase din joben”.

”Bătaia de joc la adresa cetăţenilor din Moldova poate fi oprită prin presiune publică, dar mai ales la vot! Nu mai putem ca, prin absenteism la urne sau nepăsare, să lăsăm să se instaleze la Palatul Victoria guverne mincinoase şi incompetente. Vedem acum ce costuri uriaşe plătim şi cât de mult rău a putut face, în doar un an de guvernare, coaliţia PSD-ALDE, o veritabilă coaliţie a neruşinaţilor.”, conchide Dumitru Oprea în finalul scrisorii transmise presei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.