Sci+Fi FEST 2017, la a doua ediție

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, vă invităm să participați la Sci+Fi FEST 2017, a doua ediție a amplului festival de știință & literatură SF, organizat de revista Știință&Tehnică, împreună cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Municipiului București și Primăria Generală a Municipiului București, la Biblioteca Națională a României din București (Bulevardul Unirii nr. 22).

Sub egida „știință și imaginație”, festivalul Sci+Fi FEST 2017 va aduce în fața publicului larg oameni de știință, cercetători, inventatori, profesori universitari, antreprenori de tehnologie, alături de scriitori science fiction, critici și promotori ai SF-ului românesc. De asemenea, festivalul va cuprinde numeroase atracții pentru publicul larg: observații astronomice cu telescoape profesioniste, lansări de carte științifică și SF, paneluri, mini-conferințe, workshop-uri, expoziții de artă SF și fantasy, concursuri de cosplay, expoziții de roboți, drone, imprimante 3D, prototipuri și tehnologii ecologice, concerte de muzică clasică și electronică, zone de realitate virtuală și augmentată, demonstrații, experimente științifice interactive cu publicul și multe altele.

Festivalul începe sâmbătă, 30 septembrie, la ora 17.00, la Biblioteca Națională a României, atât în interior, cât și în parcarea exterioară, special amenajată pentru eveniment. Pe lângă expoziții și demonstrații live, programul festivalului presupune în ambele zile un maraton de mini-conferințe / workshopuri / paneluri de science fiction și de popularizare a științelor. În cadrul acestuia, scriitori SF, dar și cercetători de la cele mai prestigioase institute de cercetare-dezvoltare din România, alături de profesori universitari, inventatori, promotori ai științelor și tehnologiilor, vor expune cele mai importante descoperiri și activități pe care le întreprind în prezent la granița dintre știință și imaginație.

Duminică, 1 octombrie, de la ora 20.00, revista Știință&Tehnică va decerna premiile Sci+Fi FEST 2017 pentru literatură science&fiction, fantasy și de anticipație autohtonă.

Cum se va desfășura festivalul?
În interiorul bibliotecii vor fi prezente:
• standuri ale celor mai importante INSTITUTE DE CERCETARE și dezvoltare din România.
Maria Rosetti nr. 5, sector 2, Bucureşti, România contact@stiintasitehnica.com www.stiintasitehnica.com
• Colțuri tematice speciale: colțul Marte – în care literatura științifică și science fiction își dă întâlnire cu știința + colțul Jules Verne, dedicat cărților și predicțiilor marelui scriitor.
• Zonă de REALITATE VIRTUALĂ: echipamentele de VR cu demonstrații live, interactive.
• Zonă de ROBOTICĂ: roboți demonstrativi, interactivi; publicul va fi invitat să interacționeze și să controleze roboții.
• Zonă de IMPRIMANTE 3D: demonstrații live, interactive cu publicul.
• Zonă dedicată COPIILOR: va fi susținută de trupa de actori SCIENCE KIDS și de ORĂȘELUL CUNOAȘTERII care va organiza spectacole tematice dedicate științei și experimente științifice special concepute pentru cei mici.
• Zonă de GAMING: partenerii noștri de la PC Garage aduc 20 de stații de gaming performante cu ajutorul cărora copii se vor întrece în competiții de jocuri cu premii.
• SCENA MARE a festivalului – amplasată în atriumul Bibliotecii. Pe aceasta, vor fi prezentați toți expozanții: oamenii de știință și scriitorii SF vor ține prelegeri tematice și mini-conferințe; tot aici, se vor decerna premiile și vor avea loc concertele muzicale.
În exterior, în parcarea bibliotecii:
• ZONĂ DE CARTE SF&F: cele mai importante edituri de carte SF din România vor prezenta cele mai noi titluri de carte science fiction și fantasy în interiorul unor standuri special amenajate;
• ZONĂ DE ASTRONOMIE – cele mai mari astrocluburi din România vin cu telescoape profesioniste (peste 20) și oferă observații astronomice, workshopuri și prelegeri de astronomie gratuite publicului;
• ZONĂ ECO, dedicată tehnologiilor „verzi”, prietenoase cu mediul înconjurător: tehnologii eco, mașini electrice, roboți, etc.
• ZONĂ CATERING, cu alimente și băuturi non-alcoolice.

Directorul onorific al festivalului este Prof. Alexandru Mironov, iar Directorul Artistic al festivalului este regizorul Alice Barb.

Dacă doriți să susțineți Sci+Fi FEST 2017 pe facebook sau să vă anunțați cunoscuții și persoanele interesate că mergeți la festival, o puteți face prin bifarea căsuței going și un share al evenimentului https://www.facebook.com/events/1738135966482599.

Pentru mai multe detalii despre festival, accesați:
http://stiintasitehnica.com/scififest2017/.

 

Intrarea la festival este gratuită!
Vă mulțumim!
Cu stimă,
Alexandru Mironov Marc Ulieriu
Senior Editor Știință&Tehnică Redactor-șef Știință&Tehnică
mironovalexandru@gmail.com marc.ulieriu@stiintasitehnica.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.