Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Școala de vară pentru libertatea de exprimare, Predeal, 18-25 august 2013

Publicat: luni, 22 iulie 2013

Dreptul la libera exprimare este esențial pentru democrație, dialog și dezvoltare. Dreptul la libera exprimare trebuie să fie garantat și protejat nu doar offline, ci și pe Internet, inclusiv pe toate noile platforme media. Dar de aici, apar tot felul de întrebări și provocări. Care sunt politicile publice care au impact asupra dreptului la libera exprimare? Putem să ajungem la un nivel maxim de dezvoltare a noilor platforme media fără a compromite drepturile civile, inclusiv dreptul la libera exprimare? Cum delimităm dreptul la libera exprimare de dreptul la viața privată? Cum găsim echilibrul?

European Law Students’ Association Iaşi (ELSA Iaşi) organizează, în perioada 18-25 august 2013, a doua ediţie a Internet Law Summer School în cadrul căreia vom avea ocazia să dezbatem aceste întrebări și să înțelegem mai bine noile provocări pe care mediul online le adresează drepturilor civile, în special dreptului la libera exprimare.

Evenimentul se va desfăşura la Predeal, iar programul academic este extrem de variat și va fi susținut de specialişti cu un background activ în domeniu, printre care Monica Macovei, ActiveWatch, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), Centrul pentru Jurnalism Independent, Kaspersky Lab și Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI). Mai mult, în cadrul programului academic, pentru trei din cele şapte seri, sunt programate vizionări de filme documentare tematice cu ajutorul One World, parteneri ai evenimentului. Fiecare dintre aceste filme documentare, vor fi urmate de o dezbatere pe tema celor prezentate.

Pentru mai multe detalii despre Internet Law Summer School – Libertatea de Exprimare de la offline la online, vizitează http://internetlaw.elsa.ro, sau scrie la summerschool@iasi.elsa.ro.

ELSA (European Law Student’s Association) este cea mai mare asociaţie independentă a studenţilor la drept din întreaga lume. ELSA Iaşi a fost înfiinţată în anul 1999 şi îşi propune să contribuie activ la educaţia juridică, să promoveze înţelegerea reciprocă şi responsabilitatea socială a studenţilor Facultăţilor de Drept şi a tinerilor jurişti. Şcoala de Vară este proiectul de cea mai mare anvergură al asociaţiei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10381

Publicat de la data iul. 22 2013. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 23:26
 

NE
Senin
13°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.015 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team