"Şcoală după Şcoală" în Sectorul 6


 
Odată cu începerea anului şcolar, peste 1100 de elevi din Sectorul 6 vor beneficia de serviciile programului „Şcoală după şcoală”, susţinut de Primăria Sectorului 6.
Iniţiat în urmă cu un an, programul se adresează copiilor şcolari cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani care sunt lipsiţi de supraveghere pe timpul zilei.
 
Activităţile se derulează în incinta unităţilor şcolare la care elevii sunt înscrişi, constând în supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, recuperarea elevilor cu dificultăţi cognitive, emoţionale sau tulburări de limbaj, activităţi remediale, activităţi de dezvoltare pentru elevii capabili de performanţe, activităţi pe diferite domenii (arte, ştiinţe, sport, tehnologii), drumeţii, excursii, vizionări de spectacole. Proiectul include şi servirea mesei de prânz  în incinta spaţiului alocat activităţilor specifice.
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 sprijină ansamblul activităţilor derulate în cadrul proiectului în scopul  reducerii abandonului şcolar în sectorul 6 şi diminuării comportamentelor predelincvente. Activităţile proiectului sunt complementare programului şcolar obligatoriu, fiind destinate consolidării sferei de cunoştinţe a elevilor.
 
La acest proiect participă un număr de 12 şcoli: Liceul Tehnologic Costin Kiriţescu, Şcoala Gimnazială nr.156, Şcoala Gimnazială Regele Mihai, Şcoala nr. 172 Sf. Andrei, Şcoala Gimnazială nr.169, Colegiul Naţional Grigore Moisil’, Şcoala Gimnazială nr.167, Şcoala Gimnazială nr.168, Liceul Teoretic Marin Preda, Şcoala Gimnazială nr.193, Şcoala nr. 205 Adrian Păunescu şi Şcoala Sfinţii Constantin şi Elena.
 
 Înscrierea elevilor în program se face pe baza cererii scrise a părinţilor sau a tutorilor legali ai copiilor, adresată unităţii de învăţământ incluse în proiect. În cerere, se va preciza pachetul educaţional pentru care se optează, după consultarea specialiştilor implicaţi în program şi respectând opţiunile elevului.
 
”Acest program, care este destinat copiilor şi adolescenţilor din Sectorul 6, dar care atenuează şi dificultăţile cu care se confruntă părinţii lor, a fost gândit ca o investiţie pe termen lung, un stimulent pentru dezvoltarea tinerei generaţii, pe care avem datoria să o sprijinim. Iniţiativa noastră de a susţine procesul educaţional se aliniază practicilor moderne de implicare a cât mai multor factori sociali în prevenirea şi rezolvarea problemelor care apar la nivel local.”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.