Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Școlile din România își pot dota bibliotecile gratuit

Publicat: luni, 19 martie 2018

Cartea reprezintă universul prim al copiilor aflați pe drumul cunoașterii, într-o societate a informației, așa cum se definesc cultural atât Uniunea Europeană, cât și statele care o compun. Acest drum ar trebui să înceapă în sânul familiei și apoi să-și identifice epicentrul în școală, unde, cu predilecție, dascălii încearcă să îi atragă pe copii în universul cărților, prin metode și procedee care cultivă interesul pentru lectură.

Deși cartea este principalul instrument care stă la baza educării elevilor, fondul de carte din multe școli este extrem de redus. Pentru a veni în sprijinul acestora, Fundația Dan Voiculescu și Editura Rao dau startul concursului “Școala ta merită o bibliotecă!”. Acest concurs cu caracter național, prin care se vor construi biblioteci în diferite localități și comunități din România, are la bază credința în valoarea bibliotecii tradiționale, adaptate, bineînțeles, contextului modernității.

Cartea a reprezentat dintotdeauna și modalitatea de a conserva și disemina capitalul de cunoaștere al unui grup, al unei comunități sau al unei societăți. Este expresia condensată a cunoașterii, atomul șturlubatic ce modelează “ființa culturală”.
Istoric vorbind, nu cu mult timp în urmă, cercetătorul Vannevar Bush a transformat cartea din reprezentare fizică în reprezentare simbolică, inventând conceptul și aplicația care avea să revoluționeze modul de gestiune al oceanelor de informație emergentă. Astfel a apărut prima bibliotecă virtuală, astfel a apărut Memexul, această bijuterie a cunoașterii folosită astăzi din plin.
Tot astăzi, aceiași oameni continuă să îmbrățișeze cu tandrețe cărțile, pipăind cuvintele tipărite, adulmecând mirosul celulozei și bucurându-se de foșnetul fiecărei pagini întoarse. O astfel de experiență senzorial-livrească ne dorim pentru toți copiii din școlile din România.
Invităm, pe această cale, toate instituțiile de învățământ (școli și licee) să aplice la programul “Școala ta merită o bibliotecă!”, în perioada 01 martie 2018 – 01 ianuarie 2019, în conformitate cu prevederile Regulamentului Oficial.
Pentru a aplica, școlile trebuie să completeze formularul de înscriere aflat la link-ul de mai jos și să răspundă la întrebarea: „De ce merită școala ta să câștige o bibilotecă RAO?”. În fiecare lună din perioada de desfășurare a concursului, comisia editurii RAO va desemna câte un câștigător, pe baza analizării răspunsurilor la întrebarea concursului. Înscrierea poate fi făcută de orice reprezentant al școlii aplicante (profesori, personal administrativ, bibliotecar).
Premiile constau în dotarea bibliotecii școlii cu un număr de 200 de volume de carte din portofoliul editurii RAO. Formularul poate fi accesat aici.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=94573

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 14:27
 

VNV
Soare
31°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 37%
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 6
Răsarit: 6:28
Apus: 20:09
Prognoza 24 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
21°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.450 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme