Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Se caută o strategie pentru modernizarea sistemului sanitar

Publicat: duminică, 30 iunie 2013

În luna iulie 2013, Ministerul Sănătăţii va finaliza şi va pune în dezbatere publică o serie de opţiuni strategice care vor reprezenta temeliile transformării sistemului sanitar într-unul modern şi performant, capabil să asigure îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale.

“Avem deja în dezbatere publică încă de săptămâna trecută proiectul Legii Malpraxisului, prezentat de către secretarul de stat Dr Raed Arafat.  Săptămâna viitoare sperăm să punem pe site-ul MS proiectele de legi privind statutul spitalelor şi salarizarea personalului medical. Proiectul pachetului de bază va fi finalizat, în opinia noastră, la jumătatea lunii iulie, astfel încât în toamna acestui an să putem merge cu aceste proiecte pe masa decidenţilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU, la o conferinţă de specialitate.

Luni, 1 iulie, ministrul Sănătăţii va avea o şedinţă de lucru cu toţi specialiştii din sistem pentru punctul lor de vedere final pe tot ce înseamnă proiecte de reformă.

Ministrul NICOLĂESCU a mai apreciat că MS contează pe experienţa şi expertiza noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru clarificarea tuturor problemelor referitoare la Directiva privind medicina transfrontalieră

De asemenea, ministrul a precizat că autorităţile sanitare sunt în discuţii avansate cu asociaţiile de producători internaţionali şi români de medicamente pentru modificarea modului de stabilire a preţului la medicamentele din import, astfel încât exportul paralel să fie descurajat, iar pacienţii români să aibă acces continuu la medicamentele de care au nevoie.

„Indiferent cum se va stabili modalitatea de calcul a preţului de intrare a medicamentului în ţară, am găsit înţelegere la producătorii şi distribuitorii de medicamente pentru ca preţul de vânzare şi cel de decontare să nu se modifice”, a mai subliniat ministrul Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că până în luna august, MS îşi propune să suplimenteze, cu molecule noi, lista de medicamente compensate şi gratuite.

“Suntem în faza în care primim dosarele de la firmele de medicamente şi le analizăm. Noi sperăm că până la data de 15 iulie să avem o analiză completă,”, a mai spus ministrul.

În plus, în perioada următoare se va face o noua reevaluare a listei de medicamente suplimentate cu molecule noi, astfel încât la începutul anului 2014 lista să fie actualizată ca urmare a tuturor evaluărilor făcute în 2013.

Ministrul Sănătăţii a prezentat şi câteva date privind infrastructura şi reabilitarea infrastructurii sistemului de Sănătate precizând faptul că MS este în faza de centralizare a necesarului pentru perioada 2014-2016.

Ministrul a precizat, însă, că vor exista priorităţi de investiţie pentru infrastructura necesară afecţiunilor oncologice, dar şi pentru medicina primară şi ambulatoriu.

De asemenea, se iau în calcul, în continuare, proiectele privind parteneriatele public private pentru construcţia de spitale.

În final, ministrul Sănătăţii a reafirmat disponibilitatea de dialog a echipei MS şi a subliniat importanţa şi eficienţa parteneriatelor cu asociaţiile de pacienţi, cele profesionale, dar şi cu asociaţiile producătorilor şi importatorilor de medicamente.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8562

Publicat de la data iun. 30 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

18 februarie 2019, 11:23
 

N
Soare
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2019
Zi
 

ESE
Predominant însorit
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

V
Predominant senin
3°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:00 si 10:00 In zona : Județul Covasna: zona de munte; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 5 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 05:30 si 09:00 In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida, Viișoara, Tritenii de Jos, Cășeiu, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Chinteni, Cuzdrioara, Călărași, Cămărașu, […]

Loto

Horoscop

  • 182.374 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team