Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Se caută o strategie pentru modernizarea sistemului sanitar

Publicat: duminică, 30 iunie 2013

În luna iulie 2013, Ministerul Sănătăţii va finaliza şi va pune în dezbatere publică o serie de opţiuni strategice care vor reprezenta temeliile transformării sistemului sanitar într-unul modern şi performant, capabil să asigure îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale.

“Avem deja în dezbatere publică încă de săptămâna trecută proiectul Legii Malpraxisului, prezentat de către secretarul de stat Dr Raed Arafat.  Săptămâna viitoare sperăm să punem pe site-ul MS proiectele de legi privind statutul spitalelor şi salarizarea personalului medical. Proiectul pachetului de bază va fi finalizat, în opinia noastră, la jumătatea lunii iulie, astfel încât în toamna acestui an să putem merge cu aceste proiecte pe masa decidenţilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU, la o conferinţă de specialitate.

Luni, 1 iulie, ministrul Sănătăţii va avea o şedinţă de lucru cu toţi specialiştii din sistem pentru punctul lor de vedere final pe tot ce înseamnă proiecte de reformă.

Ministrul NICOLĂESCU a mai apreciat că MS contează pe experienţa şi expertiza noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru clarificarea tuturor problemelor referitoare la Directiva privind medicina transfrontalieră

De asemenea, ministrul a precizat că autorităţile sanitare sunt în discuţii avansate cu asociaţiile de producători internaţionali şi români de medicamente pentru modificarea modului de stabilire a preţului la medicamentele din import, astfel încât exportul paralel să fie descurajat, iar pacienţii români să aibă acces continuu la medicamentele de care au nevoie.

„Indiferent cum se va stabili modalitatea de calcul a preţului de intrare a medicamentului în ţară, am găsit înţelegere la producătorii şi distribuitorii de medicamente pentru ca preţul de vânzare şi cel de decontare să nu se modifice”, a mai subliniat ministrul Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că până în luna august, MS îşi propune să suplimenteze, cu molecule noi, lista de medicamente compensate şi gratuite.

“Suntem în faza în care primim dosarele de la firmele de medicamente şi le analizăm. Noi sperăm că până la data de 15 iulie să avem o analiză completă,”, a mai spus ministrul.

În plus, în perioada următoare se va face o noua reevaluare a listei de medicamente suplimentate cu molecule noi, astfel încât la începutul anului 2014 lista să fie actualizată ca urmare a tuturor evaluărilor făcute în 2013.

Ministrul Sănătăţii a prezentat şi câteva date privind infrastructura şi reabilitarea infrastructurii sistemului de Sănătate precizând faptul că MS este în faza de centralizare a necesarului pentru perioada 2014-2016.

Ministrul a precizat, însă, că vor exista priorităţi de investiţie pentru infrastructura necesară afecţiunilor oncologice, dar şi pentru medicina primară şi ambulatoriu.

De asemenea, se iau în calcul, în continuare, proiectele privind parteneriatele public private pentru construcţia de spitale.

În final, ministrul Sănătăţii a reafirmat disponibilitatea de dialog a echipei MS şi a subliniat importanţa şi eficienţa parteneriatelor cu asociaţiile de pacienţi, cele profesionale, dar şi cu asociaţiile producătorilor şi importatorilor de medicamente.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8562

Publicat de la data iun. 30 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 august 2019, 13:38
 

NE
Soare
31°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 32°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 39%
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:31
Apus: 20:04
Prognoza 27 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Senin
17°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:25 si 13:25 In zona : Județul Caraş-Severin: Reșița, Bocșa, Oravița, Anina, Berzovia, Carașova, Lupac, Măureni, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Dognecea, Doclin, Forotic, Ramna, Vermeș, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vărădia, Berliște, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița, Goruia, Ocna de Fier;Județul Timiş: […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 26 august, ora 14 – 26 august, ora 22Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 3 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 27, 28 și 29 augustFenomene vizate: disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosfericăZone afectate: conform textului          În intervalul menționat, disconfortul termic va […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : COD GALBENInterval de valabilitate: 26 august, ora 22 – 27 august, ora 08Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului […]

Loto

Horoscop

 • 225.768 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team