Se mută meciurile de fotbal ale României de pe TVR?

 TVR este pe zi ce trece tot mai apăsată de problemele financiare. Chiar dacă Guvernul i-a reeşalonat pe timp de şapte ani restanţele acumulate la stat, postul public are mari probleme în a achita datoriile la instituţiile internaţionale de care este legată prin contracte de drepturi TV. Una dintre acestea este Sportfive, de la care TVR a achiziţionat meciurile din deplasare disputate de echipa naţională de fotbal a României în preliminariile CM 2014.

Compania cu sediul central la Geneva (Elveţia) a trimis zilele trecute o somaţie pe adresa TVR, prin care solicită expres plata datoriilor până pe 15 martie, altfel instituţia condusă de Claudiu Săftoiu nu va mai putea să transmită meciurile cu Ungaria şi cu Olanda, programate pe 22 şi 26 martie.

 „Este vorba despre datorii de 750.000 de euro, acumulate din preliminariile actuale şi din cele trecute. Sportfive nu vrea să mai facă nicio concesie, pentru că a mai fost dusă cu vorba în trecut“, susţine o sursă autorizată de pe piaţa media din România.

Conform unor stenograme publicate în decembrie 2011, TVR a oferit 250.000 de euro pentru fiecare meci al naţionalei, cu un plafon maximal de 1,25 de milioane de euro. În aceşti bani au intrat cele cinci meciuri din deplasare din aceste preliminarii, plus încă vreo zece amicale. Din actualele calificări, TVR a transmis doar partidele cu Estonia şi cu Turcia, ceea ce denotă o datorie de 250.000 de euro din preliminariile anterioare.

ProSport a încercat să obţină un punct de vedere de la Compania Sportfive, prin email, dar şi prin telefon. „Ştim despre ce este vorba. Am primit email‑ul dumneavostră. Vom trimite un răspuns, nu avem deadline“, a fost răspunsul primit. De la Biroul de presă al TVR ni s-a cerut să trimitem o solicitare oficială prin email, dar răspunsul nu a sosit până la închiderea ediţiei.

Continuarea pe PROSPORT

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.