Se va da raport de respingere la proiectul de lege Roşia Montană

Şeful PNL Crin Antonescu a anunţat, luni, după şedinţa USL, că se va fi respins proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

„Acest proiect va fi respins și mai departe se deschid toate posibilitățile pentru ca o legislație sănătoasă, transparentă, bazată pe criterii (…) să fie reglementată”, a declarat Antonescu, luni, într-o conferință de presă după ședința USL.

Comisia parlamentară Roşia Montană va da luni seară votul final asupra legii primite de la Guvern.

Vicepreşedintele executiv al PNL declară că poziţia liberalilor este neschimbată: „Punctul nostru de vedere este cunoscut, a fost afirmat public de mai multă vreme. Votul nostru şi poziţia noastră este de respingere a proiectului de lege propus de Guvern. Aşadar, votul nostru va fi unul pentru redactarea unui raport de respingere a acestei legi”(…)”Dacă se va dori într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat să se discute despre un cadru general cu privire la exploatările miniere din România, condiţii de mediu şi aşa mai departe, lucrul acesta se poate face, dar într-o dezbatere ulterioară”, a declarat vicepreşedintele executiv al formaţiunii liberale, Mihai Voicu, la RFI.

Mihai Voicu a spus că „nu sunt întrunite condiţiile pentru a discuta despre exploatarea de la Roşia Montană, nici din punct de vedere economic, nici din punct de vedere al mediului, nici din punct de vedere al patrimoniului şi de aceea varianta respingerii este cea pe care am adoptat-o”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.