Secret Service, condus pentru prima dată de o femeie, Julia Pierson

Preşedintele Barack Obama va numi un agent veteran din Secret Service, pe Julia Pierson, pentru a fi primul director femeie al agenţiei, a anunţat marţi un oficial al Casei Albe, citat de Associated Press. Ulterior BBC Online şi AFP au transmis informaţia citând surse de la Casa Albă preluate de AP.

Agenţia s-a confruntat cu critici intense în timpul mandatului lui Sullivan pentru un scandal legat de prostituţie în timpul pregătirilor vizitei lui Obama la Cartagena, în Columbia, anul trecut.

Pe lângă protejarea preşedintelui SUA, Secret Service investighează de asemenea infracţiuni financiare.

Pierson nu trebuie să fie confirmată de Senat.

Treisprezece angajaţi ai Serviciului Secret au fost implicaţi în scandalul legat de prostituţie de anul trecut. După o noapte de petrecere în staţiunea de la Caraibe, angajaţii au adus femei, inclusiv prostituate, la hotelul unde erau cazaţi. Incidentul a devenit public după ce un agent a refuzat să plătească o prostituată şi perechea a început să se certe pentru plată în holul hotelului.

Opt dintre angajaţi au fost forţaţi să plece din agenţie, trei nu au fost acuzaţi de abateri grave şi cel puţin doi s-au luptat să-şi obţină locul de muncă.

Sursa: TVR News

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.