Secretul murdar al produselor de curăţenie

În cartea sa “Green Goes With Everything”, Sloan Barnett scrie despre pericolele câtorva dintre cele mai populare produse de curăţenie utilizate în aproape orice casă. În mod paradoxal, a face curat este o activitate mult prea murdară, relatează Today.com.

 Unele dintre produsele de curăţenie sunt comercializate cu etichete de avertizare,iar altele nici măcar nu îi informează pe cumpărători în legătură cu acele componentele cu adevărat periculoase din interiorul lor. Şi totuşi, rolul acestor produse ar trebui să fie acela de a elimina mizeriile dăunătoare din casele oamenilor, şi nu de a le adăuga, şi mai ales nu ar trebui să îi îmbolnăvească!

Autorităţile cer companiilor simpla enumerare a “substanţelor chimice care sunt cunoscute a fi posibil periculoase” pe etichetele lor. Cuvântul cheie este “cunoscute”. Ideea este că aceste autorităţi habar nu au dacă substanţele chimice din produsele de curăţenie utilizate zi de zi sunt sigure sau nu, deoarece nu le testează şi nici nu le impun producătorilor să le testeze.

De regulă, atenţionările sunt utilizate pentru identificarea produselor care sunt inflamabile. Cuvântul “Atenţie” îţi arată faptul că produsul te poate răni, şi este mai puţin dăunător decât cele care sunt inscripţionate cu “Pericol!”. “Atenţie” este folosit pe produsele care îţi pot afecta pielea sau vederea, dacă substanţa intră în contact cu ochii.

Mai multe  pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.