Sectorul 2: ,,Sănătatea şi securitatea în muncă”

Miercuri, 4 aprilie, la sediul Centrului de zi ,,Clubul Înţelepţilor”, al Primăriei Sectorului 2, a avut loc o conferinţă cu tema: „Sănătatea şi securitatea în muncă”, conferinţă ce şi-a propus să marcheze ziua de 7 APRILIE – ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII.De asemenea, prof. univ. M.M.Giurăscu şi prof. Emilian Stănescu, coordonatorii activităţii, au prezentat ,,Cronica lunii aprilie”- evenimente, fapte, întâmplări.
,,Sănătatea şi securitatea în muncă” reprezintă logoul de anul acesta al ZILEI MONDIALE A SĂNĂTĂŢII.
Acestea au un rol esenţial în asigurarea unei vieţi profesionale mai sănătoase şi mai lungi şi pentru a contribui astfel la îmbătrânirea activă. Eu-OSHA (Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă) a publicat şi va publica pe tot parcursul anului informaţii referitoare la promovarea îmbătrânirii active în muncă şi va transmite mesajul mai departe la evenimente şi conferinţe publice.
EU-OSHA se angajează în promovarea sănătăţii la locul de muncă pentru a încuraja îmbunătăţirea sănătăţii şi stării de bine la locul de muncă şi, prin urmare, pentru a reduce costurile cu îmbolnăvirile în rândul forţei de muncă din UE, inclusiv în cazul lucrătorilor vârstnici.
Promovarea sănătăţii la locul de muncă duce la reducerea absenteismului, stimularea motivaţiei şi creşterea productivităţii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.